Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Cast Görüşmeleri Nasıl Yapılır?

Cast Görüşmelerinde Ne Yapmalıyım?

Cast ajansları dizi ve film sektörü için çalışmalar yapan sektörün yapımcı ve oyuncular arasında aracılık yapan önemli firmalardandır. Bu ajanslar sayesinde birçok oyuncu adayı hayallerine kavuşabiliyor. Ajanslara başvuran adayların kafasında birçok soru işareti bulunmaktadır. Cast görüşmeleri nasıl olur, görüşmelerin nasıl ve ne şekilde gerçekleştirdiğidir. Günümüzde online olarak ajansların internet sitelerinden ön başvuru yapılabiliyor.

Cast ajans görüşmesi oyunculuğa atılan önemli bir adımdır. Ajanslara gitmeden önce oyunculuk eğitimi almanız gerekiyor. Disiplinli bir eğitimin ardından oyunculuğa adım atmak için yapmanız gerekenler arasında güvenilir, başarılı ve deneyimli oyuncuların olduğu bir cast ajansına başvurmalısınız. Oyunculuğun sabır ve emek isteyen bir iş olduğunu unutmayın ve buna göre hareket edin. 

Cast görüşmeleri nasıl yapılır sorusu bir oyuncu için önemli sorulardan biridir. Özellikle deneme çekimleri sırasında önemli bazı detaylar bulunmaktadır. Ajansa kayıt olduktan sonra size uygun bir rol söz konusu olduğunda sizinle temasa geçeceklerdir. Fakat size uygun bir rol olmazsa belki aylarca sizi aramayabilirler. Bu noktada sabırlı olun, vazgeçmeyin ve bekleyin. 

Mutlaka size uygun bir rol olacaktır. Size uygun bir rol için aradıklarında belirtilen tarih ve saatte deneme çekimine gitmelisiniz. Ancak bu rol için sizin gibi birkaç kişinin seçildiğini unutmayın. Yani sizin gibi bazı rakipleriniz olacaktır. Mühim olan bu rakiplerinizi geçip aralarından seçilen kişi olmanızdır. Cast görüşmeleri nasıl yapılır, detaylı bakacak olursak;

Saç ve Makyajınıza Dikkat Edin

Cast görüşmesinde dikkat edilecekler arasında saç ve makyaj geliyor. Deneme çekimine gittiğinizde gerek giyim gerekse makyaj konusunda doğal olun, abartılı bir şekilde giyinip, parlak makyaj yapmayın. Küpe, yüzük, kolye…vb dikkat dağıtan takılar takmayın. Çekimlerde başarılı olup seçildikten sonra son aşamada sizinle yeniden irtibata geçerek, çekim tarihi, saatini ve yerin adresini vereceklerdir. 

Diksiyon Rolü Kapmanızda Önemli

Cast ajanslarında yönetmen oyuncu görüşmesi için diksiyon çok önemlidir.  Sizlere deneme çekimi için verilecek olan repliği doğru ve etkili bir diksiyonla aktarmanız gerekecektir. Diksiyonunuz kötüyse eğer, repliği okumanıza dahi izin vermeyeceklerdir. Bu yüzden mutlaka diksiyon eğitimi almalısınız.

Jest ve Mimiklerinizi İyi Kullanın

Cast görüşmesi sırasında jest ve mimiklerinizi çok iyi kullanmalısınız. Görüşmeye gelmeden önce evinizde ön hazırlık yapmalısınız. Sürekli olarak jest ve mimiklerinizi çalıştırmalısınız. Görüşme sırasında rolünüzün dışına çıkmadan ve abartmadan jest ve mimiklerinizi kullanmalısınız.

Karakterinizi İyi Anlatın

Yönetmenin, yapımcının sizi çok iyi tanımasını sağlayın. Kendinizi artı ve eksilerinizle çok iyi tanıtın. Nelerden hoşlandığınızı ve hoşlanmadığınızı anlatmalısınız. Hobilerinizden, fobilerinize kadar hakkınızda her şeyi bilmeleri sizin açınızdan olumlu bir detay olacaktır. Böylece size uygun olan roller konusunda yönetmenin kafasında bir şablon oluşacaktır.

Güler Yüzlü Olun, Stresinizi Yenin

Her zaman sempatik ve doğal olun. Sinirli olmayın ve gerginlikten uzak durun. Pozitif olmaya çalışın. Yaşadığınız heyecanı sevdiğiniz şeyleri yaparak yenmeye çalışın. Sevdiğiniz bir şarkıyı dinleyebilir, sevdiğiniz bir arkadaşınızla sohbet edebilirsiniz.  Kendinizi başarılı olmak adına motive etmeye çalışın ve rahat olun. Kendinize güvenin ve inanın.

Özgüvenli ve Sabırlı Olun Hayalinize Kavuşun!

Bu sürecin daha çok beklemeye dayalı olduğunu unutmayın. Özgüvenli, azimli ve sabırlı olun. Umudunuzu kesinlikle kaybetmeyin, kendinize olan inancınızı mümkün olduğunca yüksek tutun. Hayallerinize giden yolda sizi alıkoyacak engelleri aşmaya çalışın. Size bunun gerçekleşmesi zor bir hayal olduğunu söyleyenlere kulaklarınızı tıkayın ve bildiğiniz yolda ilerlemeye çalışın. Sonuçta eğitimli, vizyonu geniş, yetenekli bir oyuncusunuz, sizden istenilen her şeye sahipsiniz oyuncu olmamanız için hiçbir nedeniniz ya da bahaneniz yok.

Kesinlikle üşengeç olmayın ve kendinizi geliştirmeye devam edin. Diğer rakiplerinize karşı farklı yönlerinizin olması için çok çalışın. Yabancı bir dili anadiliniz gibi konuşun. Yüksek duygusal zekaya sahip olun bunun için klasik müzik başta olmak üzere meditasyon müzikleri dinleyin. Bu sizi aynı zamanda rahatlatacak ve motivasyonunuzu da yükseltecektir. 

[widget-136]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40