Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Oyuncu Olmak İçin Hangi Bölüm Okunur?

Oyunculuğa Bir Adım Önde Başlayın!

Oyunculuk yetenek gerektiren bir meslektir. Fakat ne kadar yetenekli olursanız olun doğru bir oyunculuk eğitimi almazsanız maalesef yalnızca yeteneğinizi köreltirsiniz. Bu sebeple oyunculuk, yeteneklerinizi eğitimle geliştirmeyi ve sürekli olarak kendinizi yenilemeyi gerektirir. Bunun için en iyi eğitimi alabileceğiniz kurumlar elbette üniversiteler olacaktır. Peki oyuncu olmak için hangi bölüm okunmalı? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız yazımıza mutlaka göz atın.

Oyunculuk eğitimi almaya karar verdiyseniz bunun için iyi bir araştırma yapmanızı tavsiye ederiz. Oyuncu olmak için hangi üniversite seçilmeli, oyuncu olmak için hangi bölüm okunmalı sorularının cevaplarını sizin için derledik. 

Oyuncu Olmak İçin Hangi Bölümü Seçmeliyiz? 

Profesyonel bir oyuncu olmak istiyorsanız, yeteneğinizi doğru bir eğitimle harmanlamalısınız. Peki oyuncu olmak için hangi bölümü seçmeliyiz? Bunun için daha küçük yaştaysanız güzel sanatlar liselerinden başlayabilirsiniz. Üniversitelerde ise drama ve oyunculuk ya da konservatuarlarda tiyatro anasanat dalı bölümünü tercih etmelisiniz.  

Oyuncu olmak için lise döneminde tercih edebileceğiniz okullar şöyle:  

  • Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi – Tiyatro Bölümü 
  • Pera Güzel Sanatlar Lisesi – Tiyatro Bölümü 
  • İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Ve Sahne Sanatları Lisesi - Tiyatro Ana Sanat Dalı -Oyunculuk Sanat Dalı 
  • Özel Cemal Reşit Rey Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi – Tiyatro Bölümü 

Bu liselere girebilmek için Liselere Geçiş Sınavı ve okulların düzenlediği yetenek sınavlarına girilmesi gerekiyor. Bu liselere giriş puanı hesaplanırken, yetenek sınavları ve LGS sonucu etkili oluyor. Daha detaylı bilgiye okulların web siteleri ya da iletişim adreslerinden ulaşabilirsiniz. 

Oyuncu Olmak İçin Hangi Üniversite ve Hangi Bölümü Tercih Etmeliyiz?

Konservatuvarlara başvuru koşulları ve yetenek sınavları her üniversiteye göre farklılık göstermektedir.  Tek ortak şart, adayların üniversite giriş sınavı baraj puanını geçmiş olmaları gerekmektedir.  Daha detaylı bilgiye ve üniversitelerin giriş şartlarına ulaşmak için gitmek istediğiniz üniversitenin web sitesinden bilgi edinebilirsiniz. Peki oyuncu olmak için hangi bölüm okunmalı? Türkiye’de oyunculuk eğitimi için tercih edebileceğiniz üniversitelerden bazıları bunlardır:

  • İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Sahne Sanatları Bölümü - Tiyatro Anasanat Dalı 
  • Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Sahne Sanatları 
  • İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Sahne Sanatları 
  • Kocaeli Üniversitesi- Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı 
  • Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı- Tiyatro Anasanat Dalı 
  • Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı - Sahne Sanatları Bölümü- Tiyatro Anasanat Dalı- Oyunculuk Sanat Dalı 
    Antalya Devlet Konservatuvarı-Sahne Sanatları Bölümü- Tiyatro Anasanat Dalı

İyi bir oyunculuk eğitimi için kapsamlı bir ders müfredatı ve tecrübeli eğitmen kadrosu olmazsa olmazdır. Üniversitelerin oyunculuk bölümlerinde; oyunculuk, oyunculuk teknikleri, role hazırlık, doğaçlama, dramaturji, mitoloji, tiyatro tarihi ve teorisi, diksiyon, şan-solfej, dans ve hareket derslerini alırsınız. Bu derslerin her biri iyi bir oyunculuk yapılabilmesi için mutlaka bilgi sahibi olunması ve uygulama yapılması gereken konulardır.

Aldığınız Eğitimle Diğer Oyuncu Adayları İçinden Öne Çıkın!

Oyuncu olmak için hangi bölüm okunmalı sorusuna verilebilecek en genel cevap lise ya da üniversitelerin tiyatro-oyunculuk bölümleri olmalıdır. Eğer üniversitelerin yaş sınırına takılmıyorsanız oyunculuk eğitimini üniversitelerin ilgili bölümlerinden almanızı öneririz.

Bunun dışında oyunculuk eğitimi almak istiyorsanız MEB onaylı eğitim kurumlarını tercih edebilirsiniz. Bu kurumlarda tercihiniz istediğiniz alana göre tiyatro, sinema oyunculuğu ya da kamera önü oyunculuk olmalıdır.   

[widget-136]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40