Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Videographer Nasıl Olunur?

Çektiğiniz Videolarla Adınızdan Söz Ettirin!

Günden güne değişen teknoloji ile hem günlük hayat rutinleri hem iş hayatı rutinleri eskisinden daha farklı bir konuma gelmektedir. Popüler kültür ve tüketim toplumu haline gelmek bu değişimleri destekler. İş hayatlarındaki en büyük değişimlerden biri de gelişen teknolojinin ihtiyaç duyması ile ortaya çıkan yeni meslek gruplarıdır. Hem merak edilen hem de yeni olarak ortaya çıkan mesleklerden biri de videographer mesleğidir.

Peki videographer nedir? Videographer video içeriği üretir ve video kaydı alır. Kayıtları düzenlemekte onun sorumluluğudur. Bu adımları dikkatli bir şekilde takip ettikten sonra kurgu ve montajını gerçekleştirir. Vieographer son dönemin en gözde mesleklerinden biri olma niteliğini taşımaktadır.

Videographer Özellikleri- Kameraman Olmak İçin Bu Nitelikler Şart!

Videographer nedir diye öğrendikten sonra videographer nasıl olunur merak edebilirsiniz ama nasıl olabileceğinizi bilmeden önce bir videographer hangi özelliklere sahip olmalıdır bunu görmekte fayda vardır. Çünkü bir işi yapmaya karar vermeden önce mesleğin gerektirdiği niteliklerle donanımlı olup olmadığınızı bilmeniz gerekmektedir. Bu sayede adım atmaya karar verdiğiniz taktirde sorunsuz bir şekilde hayallerinizin peşinden gidebilirsiniz. Peki bu özellikler nelerdir?

  • Videographer olmak isteyen bir kişinin hayatının her alanında planlı davranması beklenmektedir
  • Videographer olmak için organizasyon becerinizin yüksek olması gerekmektedir
  • Yaratıcı bir bakış açısına sahip olmanız beklenmektedir
  • Videographer olmak için almayı planladığınız videographer eğitimi yanında mutlaka etkin zaman yönetimi yapabilmek gibi becerileniz olması gerekmektedir
  • Videographerlar analitik zekaya sahip insanlardan oluşmaktadır.
  • Çekim esnasında oluşabilecek aksaklıkları rahatlıkla çözebilmeniz için kriz yönetimi konusunda becerikli olmanız gerekmektedir.
  • Videographer olmak için son olarak iletişim becerinizin çok iyi olması gerekmektedir diyebiliriz.

Bu özelliklere sahip olduğunu düşünen, medya dünyasının eğlenceli akışının bir parçası olmak isteyen kişilerin videographer mesleğini kolaylıkla icra edebileceğini söyleyebiliriz. Kararını vermiş videographer adayları için derinlemesine araştırmalar yazımızın devamında bulunmaktadır.

Videographer Görev ve Sorumlulukları

Videographer olmak renkli medya dünyasının başka bir renkli sayfası olmak demektir. Videographerlar gözlemler, yönlendirir, içeriği kendi belirler. Işıklandırmadan sosyal medya platformlarına kadar uzanırlar. Videographer olmak iş ve yeteneğin birleşerek yeni bir seremoni oluşturması gibidir. Videographer olmak için ne tür görev ve sorumluluklara sahip olmak gerekir birlikte bakalım:

  • Kamera, ışık ve ses ekipmanı kullanımı bilmek gerekir
  • Kullanılacak olan bütün ekipmanların kurulumları ile ilgilenmektedir
  • Çekimlerde yer alacak olan kişileri yönlendirmektedir
  • Kalite standartları ile uyuşmayan sahneleri yeniden düzenlemektedir
  • Videonun içeriğini, temasını belirlemektedir
  • Çekim bittikten sonra videoları düzenlemektedir
  • Videographer olmak demek üretim sonrası sürece kadar tüm faaliyetlere kadar yönetmek ve müşterilerden onay almak demektir.
  • Videographer olmak için teknik bilgilerin mutlaka eksiksiz edinilmesi ve yetenekleriniz ile harmanlanması gerekmektedir.

Videographer Olmak İçin Ne Yapmalı?

Videographer olmak için daha önce bahsettiğimiz kriz yönetimi konusunda serin kanlı davranmak, planlı ve yaratıcı olmak, ekip çalışmasına uymak, üretici olmak gibi beklenen kriterleri taşıdıktan sonra teknik bilginin bu iş için çok önemli olduğunu hatırlatmak gerekmektedir. Ben de videographer olmak istiyorum, özelliklerini barındırıyorum ama videographer nasıl olunur bilmiyorum diye endişeleniyor ve düşünüyorsanız hemen endişelerinizden sıyrılın.

Öncelikli olarak videographer olmak için videographer eğitimi gerekmektedir. Bu eğitimlere üniversitelerin iletişim fakültelerindeki bölümleri tercih ederek ulaşabildiğiniz gibi videographer kursu eğitimlerinden yararlanarak sıfırdan eğitim alabilirsiniz. Videographer kursu nedir, ne tür eğitimler verilir diye soruyorsanız:

Görüntü Yönetmenliği Kursu

Videographer eğitimleri arasında ilk sırada görüntü yönetmenliği kursu yer almaktadır diyebiliriz. Çünkü videographer olmak için ışık ve dijital film ekipmanlarının ve kompozisyon unsurlarının kullanımı gibi şeylerin bilinmesi gerekmektedir. Görüntü yönetmenliği kursunda da bu tür eğitimler verilmektedir.

Ses Tasarım ve Film Müziği Kursu

Videographer çalışma alanları bilindiği üzere kamera dünyasının kendisidir. Filmlerde bu dünyanın birer parçasıdır. Aynı zamanda iyi bir videographer olmak için ses unsurlarından iyi anlamak gerekir. Ses kayıt yöntemlerinden ses montajına, beste düzenlemeden ses efekti oluşturmaya kadar öğrenebileceğiniz ses ve film müziği kursunu videographer kursu listenize ekleyebilirsiniz.

Yapımcılık Kursu

Videographer eğitimleri arasında en önemli sayılabilecek eğitimlerden biri de yapımcılık kursudur. Bu kursta bir videographer olmak için kamera arkasındaki sistem ve içerik hakkında ne bilinmesi gerekiyorsa mevcuttur. Yapımcılık kursunda uzun metraj filmlerinde, dizilerde, reklamlarda ve animasyonlardaki prodüksiyon aşamalarını öğrenebilirsiniz.

Video Montaj ve Kurgu Kursu

Videographer eğitimi dediğimizde önümüze çıkan bir diğer kurs is video monatj ve kurgu kursudur. Dizi ve filmlerin kurgularını en iyi şekilde yapabilmek, video çekim tekniklerini öğrenmek, videolarınıza yazı ve ses ekleyebilmek, başarılı montajlarla adınızdan söz ettirebilmek için video montaj ve kurgu kursunu videographer kurs listenize yazabilirsiniz.

Bu İş Tam Bana Göre Demek İçin Videographer Eğitimi Alın!

Videographer nitelikleri bende mevcut fakat etkili iletişim konularında zorluk çekiyorum diyorsanız bunlar için de gerekli olan kursları alabilirsiniz. Siz kararlı bir şekilde yürümek istedikten sonra önünüzde hiçbir şeyin duramayacağını kendinize sık sık hatırlatmalısınız.

Videographer olmak için sabırlı ve azimli olmanız gerektiğini unutmayınız. Her meslekte olduğu gibi ortaya çıkan bu tür yeni meslek gruplarında da sabır önemli bir faktördür. Sabırlı olmalı, yaratıcılığınızı ve bilginizi konuşturmalısınız. Videographer işinde arana bir isim olmak istiyorsanız adımlarınızı atarken bu etkeni gözden kaçırmayınız. Okuduklarınızdan sonra bu iş tam bana göre mi diyorsunuz? O zaman gerekli videographer eğitimleri için kurumumuza gelerek, web sitemizi ziyaret ederek kayıt oluşturabilir veya eğitim danışmanlarımızı arayarak bilgi alabilirsiniz.

[widget-152]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40