Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Yurt Dışında Oyunculuk Eğitimi Almak İçin Ne Yapmalısınız?

Yurt Dışında Nasıl Oyunculuk Eğitimi Alabilirim?

Yurt dışında nasıl oyunculuk eğitimi alabilirim? sorusu birçok oyuncu adayanın cevabını merak ettiği bir sorudur. Ülkemizde birçok tanınmış oyuncu bu işe adım attıktan sonra yurt dışına giderek eğitimlerine devam etmektedir. Yurt dışında oyunculuk eğitimi almak bu mesleğe gönül vermiş herkesin en büyük amaçlarından biridir. Bunun nedeni ise yurt dışında oyunculuk eğitiminin daha gelişmiş olmasıdır. Yurt dışında yönetmenlik, oyunculuk, animasyon, sinematografi gibi alanlarda belli şartları sağladıktan sonra rahatlıkla eğitim alınabilir. 

Yurt dışında eğitim almak için her şeyden önce yabancı dilinizin çok iyi olması gerekmektedir. Oyunculuk okullarının olduğu ülkelerin başında gelen Amerika, İngiltere ve Kanada’da en çok konuşulan dil İngilizcedir. Mesleğinizde ilerlemek ve kendinizi daha iyi ifade etmek, dersleri en iyi şekilde öğrenmek istiyorsanız İngilizceyi ana diliniz gibi konuşmanız gerekir. Bunun dışında yurt dışında oyunculuk eğitimi almak için yapmanız gerekenler yazımızın devamında…

Yurt Dışında Okumak İçin Şartlar Nelerdir?

Öncelikle yurtdışında sinema okullarına girmenin çok kolay olmadığını belirtmekte fayda var. Lisans, master gibi eğitim almak istiyorsanız, kabul sırasında sizlerden şimdiye kadar yer aldığınız projelere ait portfolyo isteyebilirler. Bu kısa bir film, senaryo, hikâye olabilir. 

Yurt dışında oyunculuk eğitimi almak için okullar sizden audition-deneme çekimine çağırabilirler şayet olumlu yanıt alırsanız okullara kabul ediliyorsunuz. Deneme çekimi için okulun size sunduğu şartlar doğrultusunda bir video hazırlayarak CD veya online şeklinde okulun başvuru belgeleriyle gönderebiliyorsunuz. Dilerseniz, yurt dışında 1 veya 8 haftalık workshop eğitimlerine de katılabilirsiniz. Bu eğitimler diğerlerine göre çok daha rahattır. 

Yurt Dışında Oyunculuk Eğitiminin Faydaları

Yurt dışında oyunculuk eğitimi alırken en keyif alacağınız konu daha önce izlediğiniz filmlerin sahnelerinin çekildiği lokasyonlar olacaktır. Gerek stüdyo gerekse şehrin sokaklarını stüdyo olarak kullanırken yeni fırsat kapılarını da açmış olacaksınız. Buradaki çekim alanları oyunculuk için en ideal yerlerdir. Yurt dışında dünyanın birçok ülkesine ait filmleri rahatlıkla bulup izleyebileceksiniz.  Yabancı bir ülkede okurken okulun sizlere sağlayacağı birçok projede yer alabileceksiniz. Böylece eğitim sırasında artılarınızı ve eksiklerinizi görecek ve kendinizi keşfetmiş olacaksınız. Stajyer oyuncu olarak film çekimlerde yer alabileceksiniz. Sektöre erken adım atacak ve kendinizi tanıtmış olacaksınız. 

  • Yurtdışı Eğitim İçin Başvurumu Nereye Yapmalıyım?

Birçok öğrenci yurtdışında okumaya karar verdiğinde nereye başvuracakları konusunda pek bir bilgiye sahip değiller. Yurtdışı hayalinizi gerçekleştirmek için atacağınız ilk adım çok önemli. Birçok öğrenci okudukları özel veya Devlet Üniversitesinde erasmus yoluyla gidebiliyor. Erasmus, üniversitesi ve yüksek lisans öğrencilerinin eğitimlerine devam etmeleri için en çok başvurdukları yöntemlerin başında geliyor. Bazıları ise yurtdışı danışmanlık merkezlerinin yolunu tutuyor. Ancak yurtdışı eğitim danışmanlık merkezlerinin sayısı çok fazla olduğu için güvende azalıyor. Bu yüzden çok iyi araştırıp kayıt yaptırmalısınız.

  • Erasmus Eğitim Sistemi Nedir?

Erasmus sistemi, Avrupa Birliği’nin sağlamış olduğu bir eğitim sistemidir. Amaç Avrupa’daki üniversitelerle, diğer ülkelerden gelen öğrenciler arasında akademik değişimi ve etkileşimi güçlendirmek ve desteklemektir. Eğitim süresi ise 3 ve 12 ay arasında değişiyor. Böylece öğrenciler akademik yeteneklerini geliştiriyor ve iş hayatına donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Dil bilgisine sahip olmanın yanı sıra farklı kültürlerle de iletişim içinde olabiliyor. Erasmus eğitimi veren 30 ülke bulunuyor. Makedonya, İzlanda, Norveç, Türkiye, Belçika, Bulgaristan, Letonya, Malta, Avusturya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Azerbaycan, Belarus, Macaristan, Polonya, İrlanda, Fransa, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Litvvanya, Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg, İspanya, Lihtenştayn, Kosova, Sırbistan, Ukrayna, Gürcistan, Rusya, Tunus, Fas, Lübnan, Ürdün, Cezayir, İsrail bulunuyor.

  • Erasmus’a Nasıl Başvurabilirim, Şartlar Nelerdir?

Erasmus eğitimde ve iş hayatında başarılı olmanın ve dili geliştirmenin önemli bir yoludur. Erasmusa başvuru yapabilmeniz için bazı şartlara uymanız gerekiyor.

  • Herhangi bir üniversitede öğrenci olmak
  • Eğitimin en az iki yılını bitirmiş olmak
  • Gideceğiniz üniversitenin dilini temel seviyede biliyor olmak
  • Daha öncesinde hiç Erasmus’a katılmamış olmak
  • Avrupa Birliği projelerinden daha önce hibe almamış olmak

Bu şartlara sahipseniz öğrenci belgeniz, transkriptiniz, pasaportunuz, sigorta bilgileriniz ve banka hesap numaranızla birlikte başvurunuzu yapabilirsiniz.

Sınırları Aşarak Kendini Geliştir!

Yurt dışında oyunculuk için birçok fırsat sunulmaktadır. Burada sizlere sunulan fırsatlardan en iyi şekilde yararlanmanın yollarını bulmalısınız. Burada verilen eğitimler daha çok pratiğe dayalı eğitimlerdir. Böylece uygulayarak öğrenir ve deneyim sahibi olursunuz. Yurt dışında oyunculuk eğitim almak için kendinize güvenin ve sınırlarınızı aşın.

Yurt dışında oyunculuk eğitimi alırken birçok deneme çekimine katılacağınızı unutmayın. Aynı zamanda dünyaca ünlü birçok oyuncuyla tanışma ve görüşme şansına da sahip olabileceksiniz. Sinema oyunculuğunu en iyi şekilde ve profesyonelce icra etmek istiyorsanız mutlaka yurt dışında eğitim almalısınız. Şayet çok başarılı olursanız hocalarınızın dikkatini çekecek ve popüler isimlerin olduğu bir projenin kadrosunda dahi yer alabilirsiniz. 

[widget-136]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40