Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Oyunculuk Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Yeteneklerinizle Kariyer İnşa Edin! – Oyunculuk Bölümü İş İmkanları

Söz konusu oyunculuk bölümü iş imkanları olduğunda hem ailelerin hem de öğrencilerin biraz endişeli olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz. Oyunculuk bölümü ne iş yapar gibi sorular çoğu zaman tüm güzel sanatlar ve sahne sanatları bölümleri için söylenen klişe cümleler arasındadır. Buna karşılık oyunculuk bölümü iş imkanları aslında zannedildiği kadar az opsiyona da sahip değildir.

Oyunculuk bölümü mezunları iş imkanları açısından bir oyuncunun temel görevi elbette yönetmen ve senaristin kendisine sunduğu senaryoyu hayata geçiren kişi olacaktır. Role girebilme, karaktere can verme, okuduğu senaryoyu anlayabilme ve kendini yorumunu katma, akabinde bunu seyirciye geçirme gibi kabiliyetler oyunculuk bölümü meslekleri için olmazsa olmazdır. Peki bir oyuncu iş alanları açısından nerelerde çalışabilir, oyunculuk bölümü meslekleri nelerdir?

Bir oyuncu iş olanakları açısından genel itibariyle devlet tiyatrolarından özel tiyatrolara, dizilerden filmlere, radyo ve televizyonlardan ajanslara, film yapım şirketlerinden eğitim kurumlarına kadar birçok farklı kariyer şansına sahip olabilir. Gelin, tüm bunlara detaylı bir şekilde birlikte bakalım. İşte oyunculuk bölümü iş imkanları…

Tiyatro Sahnesi Sizi Bekliyor! – Oyunculuk Bölümü Meslekleri

Oyunculuk bölümü mezunları iş imkanları açısından hiç kuşkusuz tiyatrolarla doğrudan bağlıdır. Ülkemizde devlet tiyatroları, büyükşehir belediyelerine bağlı tiyatrolar ve özel tiyatrolar olmak üzere üç farklı tiyatro yapısından söz edebiliriz. Elbette kabul etmek gerekir ki köklü tiyatroların kadrosu arasında yer bulmak zor olabilir. Yine de oyunculuk bölümü mezunları arasında genç bir oyuncu olarak tiyatro oyunlarında yer almak için şansınızı deneyebilirsiniz. Seçmelere katılın ve ünlü oyunlardan amatör sahnelere kadar farklı tiyatrolarda yer almaya çalışın…

Dizi Setleri İkinci Eviniz! – Oyunculuk Bölümü İş İmkanları

Oyunculuk bölümü meslekleri arasında kesinlikle vurgulanması gereken bir diğer alan da son derece geniş bir izleyici kitlesine ulaşan televizyon dizileridir. Kamera karşısında rol yapma konusunda deneyim kazanmak için küçük sahnelerle de olsa dizilerde rol almak en iyi alternatiflerinden biridir. Üstelik dikkat çekici bir performansla kısa sürede tanınan ve adından söz ettiren bir oyuncu haline gelme olasılığınızı da küçümsememelisiniz…

Sinemanın Büyülü Dünyasına Adım Atın! – Oyunculuk Bölümü Ne İş Yapar?

Oyunculuk bölümü mezunları nerelerde çalışabilir sorusunun doğal yanıtlarından biri de hiç kuşkusuz sinema dünyasına adım atmaktır. Nitekim çoğu zaman oyuncuların en büyük hedeflerinden biri gerçekten ses getiren bir film projesinde yer almaktır. Özellikle dizilere kıyasla oyuncuların filmlerde rol almayı tercih ettiği bilinmektedir. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki oyunculuk bölümü iş imkanları açısından sinema dünyasına girmek işinizde gerçekten kendinizi kanıtlamanızı gerektirir. Bu nedenle diğer alanlarda çalışmadan bu noktaya gelmenin kolay olmadığını bilmelisiniz.

Reklam Dünyasının Aranan İsmi Olun! – Oyunculuk Bölümü İş İmkanları

Her ne kadar oyunculuk bölümü iş imkanları denince akla gelen ilk üçlü tiyatro, dizi ve sinema olsa da tek seçeneğin bunlar olmadığını vurgulamak gerekir. Reklamcılık da oyunculuk bölümü mezunları iş imkanları açısından son derece önemli sektörlerden biridir. Üstelik çoğu zaman bir dizide küçük bir rol almaya kıyasla reklam çekimlerinde yer almak çok daha yüksek bir gelir elde etmenize imkan verir. Elbette dizi kadar devamlılığı yoktur, ancak reklam sektörünün beğenilen yüzlerinden biri haline geldiğiniz takdirde farklı markalarla çalışarak gelirinizi arttırabilirsiniz.

Sesinizle Karakterlere Hayat Verin! – Oyunculuk Bölümü Meslekleri

Her zaman kamera veya izleyici önünde olmak zorunda değilsiniz. Oyunculuk bölümü iş imkanları arasında seslendirmen ve dublaj sanatçılığının olduğunu da unutmayın! Tanıtım ve reklam videolarından animasyon film ve dizilere, toplu taşıma araçlarında yayınlanan video seslendirmelerinden kamu alanlarına kadar oyunculuk bölümü mezunları için farklı dublaj seçeneklerinden bahsedilebilir.

Eğitmenliğe Ne Dersiniz? – Oyunculuk Bölümü İş İmkanları

Eğer zaman zaman yorucu olabilen oyuncu yaşamına pek yaklaşmamak ve buna rağmen sanatınızdan uzak kalmak istemiyorsanız eğitmenliği düşünebilirsiniz. Akademik dünyada kariyerinize devam edebileceğiniz gibi oyunculuk kurslarında eğitmenlik yapabilir, tiyatro veya diksiyon dersleri verebilir, geleceğin oyuncularını siz yetiştirebilirsiniz.

Kariyerinize konservatuar eğitimi almış bir sanatçı olarak devam etmek mi istiyorsunuz? Sinema Akademi’de sizler için hazırladığımız konservatuara hazırlık kursları ile yetenek sınavlarına erkenden hazırlanmaya başlayın, hayallerinizi gerçeğe dönüştürün. Üstelik Sinema Akademi ailesi olarak kurs sonrasında imaj ve PR desteğiyle öne çıkan bir oyuncu olmanıza destek oluyor, kariyer danışmanlığı ile doğru kariyer adımları atarken size eşlik ediyoruz…

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40