Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

MEB Onaylı Spikerlik Sunuculuk Kursu Sertifikası Alma Şartları

MEB Onaylı Sertifika Nasıl Alınır? Bunlara Dikkat Edin!

Eğer yeni bir kariyer için adım atmak istiyor ve başarılı bir sunucu olmayı hedefliyorsanız MEB onaylı spikerlik kursu almanız en iyi seçeneklerden biridir. Özgeçmişinize ekleyeceğiniz bir MEB onaylı spikerlik sunuculuk kursu sertifikası sektördeki işverenlerin iş başvurularınızı çok daha kolay fark etmesini sağlayacak, kariyer yolculuğunuzu kolaylaştıracaktır. Peki MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası nasıl alınır?

MEB onaylı sertifika nasıl alınır sorusuna verilecek yanıt aslında üç temel başlıktan ibarettir. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Eğitim aldığınız kurumun MEB ruhsatı olması,
  • Kurs programına katılım göstermeniz,
  • Kurs sonu sınavı başarıyla bitirmeniz.

Yukarıda saydığımız üç başlığı yerine getirdiğiniz takdirde MEB onaylı spikerlik kursu sertifikası almaya hak kazanırsınız. Eğer MEB onaylı sertifika nasıl verilir diye merak ediyor, MEB onaylı sertifika şartları hakkında daha fazla detay öğrenmek istiyorsanız aşağıda bu konulara ayrıntılı bir biçimde yer verdik. Yazımızı incelemeye devam edin.

 

MEB Ruhsatı Olmayan Kurumlardan Eğitim Almayın! - MEB Onaylı Sertifika Şartları

Bir kurumun eğitim sektöründe hizmet verebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetiminden geçmesi ve bunun karşılığında eğitim ruhsatı alması şarttır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen eğitim ruhsatına sahip olmayan bir kurum hiçbir konuda eğitim veremez! Dolayısıyla böyle bir kurum MEB onaylı sertifika veren kurumlar arasında da değildir! Eğer MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası almak istiyorsanız kurs merkezinin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, ruhsatlı ve güvenilir bir kurum olduğunu emin olmalısınız.

%90 Devam Zorunluluğu Olduğunu Unutmayın! - MEB Sertifika Şartları

MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası için unutmamanız gereken konulardan biri de kurs süresince katılım gösterme zorunluluğudur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın güncel kararına göre kurs süresince %90 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Eğer MEB onaylı spikerlik sertifikası almak istiyorsanız derslerde %10’dan fazla devamsızlık yapmamalısınız.

Buna ek olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrencilerin katılım oranını takip ettiğini de belirtelim. Ders öncesinde yoklama alınmakta, devamsızlık yapan öğrenciler öğrenci bilgi sistemine işlenmekte ve yoklama defteri de kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmektedir.

Sertifika Sınavında Başarılı Olmanız Gerek! - MEB Sertifika Alma Şartları

MEB onaylı sunuculuk sertifikası için Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği son koşul ise sertifika sınavında öğrencinin başarı olmasıdır. Zaman zaman kimi kurumlar; sınavsız MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası vermekten söz etse de bunun doğru olmadığını vurgulamak gerekir.

MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası için sınav tarihini eğitim kurumu değil, kurumun bağlı olduğu il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü belirlemektedir. Aynı şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü kuruma sınav için bir de gözetmen göndermektedir. MEB spikerlik sunuculuk sertifikası için sınavın Milli Eğitim Müdürlüğü gözetmeni eşliğinde gerçekleştirilmesi şarttır.

Yeni Bir Kariyere Hazır Mısınız? - MEB Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar?

Üniversiteden yeni mezun oldunuz ve kariyer seçeneklerinizi değerlendiriyorsanız veya profesyonel hayatınıza yeni bir soluk getirmek istiyorsanız MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır. İşte MEB onaylı sertifika ne işe yarar sorusuna verebileceğimiz bazı yanıtlar:

  • Her şeyden önce standartları Mili Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan bir kurumda spikerlik eğitimi alırsınız,
  • Kendinizi geliştirirsiniz,
  • Özgeçmişinize resmi ve özel kurumlarda geçerliliği olan MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası eklersiniz,
  • MEB spikerlik sunuculuk sertifikası aynı zamanda uluslararası geçerliliğe de sahiptir,
  • İşverenlerin dikkatini çekersiniz,
  • İş bulma süreciniz kısalır,
  • Yeni bir kariyere adım atabilirsiniz.
  • Dilediğiniz takdirde sunuculuk kurslarında eğitmen olarak çalışabilirsiniz.

Sertifikanızın Gerçekliğini E-Devlet’ten Kontrol Edebilirsiniz!

MEB sertifika alma şartları ve MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası yararları hakkında detayları aktardığımıza göre öğrencilerin zihnini karıştıran bir diğer konuya da kısaca değinebiliriz. MEB onaylı spikerlik sunuculuk sertifikası üzerinde Milli Eğitim Bakanlığı adına Milli Eğitim Müdürlüğünün mührü ve Milli Eğitim Müdürünün imzası yer almalıdır. Dolayısıyla eğer bu ibareler yoksa sertifikanızın MEB onaylı olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ancak bunun dışında sertifikanızın MEB onaylı olup olmadığını öğrenmenizin son derece kolay bir yolu daha vardır! E-devlet’in sertifika sorgulama sistemi üzerinden MEB onaylı sertifikanızın gerçekliğini kontrol edebilirsiniz.

[widget-141]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40