Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

İş Hayatında Beden Dilinin Doğru Kullanımı

İş Hayatında Beden Dilinin Önemi Nedir?

Sağlıklı bir iletişim için düzgün bir diksiyon ve kelimelerin doğru seçimi kadar önemli olan bir diğer iletişim şekli doğru beden dili kullanımıdır. Farkında olun ya da olmayın sözcüklerinizle olduğu kadar kendinizi beden dilinizle de ifade edersiniz. Doğru beden dili hareketlerini bilerek iletişim yeteneğinizi güçlendirebilirsiniz.

İş hayatında beden dilinin doğru kullanımı size birçok avantaj kazandıracaktır. İş hayatında kullanılan doğru beden dili hareketleri; etkili iletişim becerileri kazanmanızı, karşınızdakilere güven ve samimiyet vermenizi sağlayacaktır. İş arkadaşlarınız ya da müşterilerinizle kurduğunuz iletişimde pozitif bir etki bırakmak için iş hayatında beden dilinin doğru kullanımı ve doğru beden dili hareketleriyle ilgili bilgi edinmelisiniz.

İş hayatında beden dilinin önemini ve doğru beden dili hareketlerini sizin için araştırdık. İş hayatında beden dilinin doğru kullanımı nasıl olmalı sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

1.Her Zaman Dik Durun!

İş hayatında kullanılan doğru beden dili hareketlerinin ilki dik durmaktır. Kambur bir şekilde durmanız sizi yorgun ve özgüvensiz olarak gösterecektir. İş hayatında beden dilinin doğru kullanımı ise dik durarak yaptığınız işe ve kendinize güvendiğinizi göstermektir.

2.Güçlü Bir Tokalaşma Gerçekleştirin!

İş hayatında beden dilinin doğru kullanımına bir başka örnek, güçlü bir şekilde tokalaşmanız olacaktır. Doğru beden dili hareketiyle güçlü bir şekilde tokalaşarak karşı tarafta olumlu bir ilk izlenim oluşturursunuz. Karşınızdaki kişinin elini tam olarak kavramaya ve göz teması kurmaya özen gösterin.

3.Kollarınızı Bağlamayın!

İletişim halindeyken kollarınızın serbest ve rahat olması iş hayatında kullanılan doğru beden dili hareketlerinden biridir. Kollarınızı bağlamanız iletişimi sonlandırmak istediğiniz mesajını verir. Doğru beden dili hareketi ise kollarınızı rahat bir şekilde kullanarak pozitif bir etki yaratmaktır.

4.Göz Teması Kurun!

İletişim kurduğunuz kişiyle göz teması kurmak, iş hayatında beden dilinin doğru kullanımına örnektir.
Göz teması kurmanız iş arkadaşınız ya da müşterinize onu dikkatle dinlediğiniz ve önem verdiğiniz mesajını verecektir. Göz teması kurmamanız ise sizi dikkatsiz ve sıkılmış olarak gösterecektir. Göz teması kurup kurmamanız iş hayatında beden dilinin önemine dikkat çeken bir beden dili hareketidir.

5.Saatinize Bakmaktan Kaçının!

Biriyle konuşurken saatinizi sürekli olarak kontrol etmekten kaçının. Zamanınız kısıtlı olsa da, müşteriniz ya da iş arkadaşınızın söyledikleriyle ilgilenin. Sürekli saatinizi kontrol etmek iş hayatında beden dilinin kullanımına doğru bir örnek değildir.

6.Ellerinizi Kullanmaktan Çekinmeyin!

Ortamda gergin bir hava yaratmamak için ellerinizi abartıya kaçmadan konuşmanıza uygun bir şekilde hareket ettirin. Ellerin kullanılması ve avuç içlerinizin açık olması iş hayatında beden dilinin doğru kullanımına bir örnektir. Avuç içlerinizi açık tutarak karşı tarafa güven verirsiniz.

7.Gülümsemeyi, Jest ve Mimiklerinizi Doğal Bir Şekilde Kullanmayı Unutmayın!

İçten ve samimi bir şekilde gülümsemeyi, iş hayatında beden dilinin doğru kullanımı için örnek olarak verebiliriz. Sürekli olarak gülümsemekten bahsetmiyoruz. İletişiminizle uyumlu olarak gülümsemenizi eksik etmemeniz ve abartılı olmayan jest ve mimikler kullanmanız iş hayatında kullanılan doğru beden dili hareketlerindendir.

Doğru Beden Dili Hareketleriyle İş Hayatınızda Başarıya Ulaşın!

İş hayatında beden dilinin doğru kullanımını öğrendiğinizde ikna kabiliyetlerinizin de arttığına şahit olacaksınız. Özellikle satış ve pazarlama departmanında çalışıyorsanız iş hayatında beden dilinin önemi, göz ardı etmemeniz gereken bir konudur.

Doğru beden dii hareketleriyle müşterilerinize daha fazla güven verebilir, samimiyet oluşturabilir ve iş yerinizdeki satış hedeflerinize çok daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Dolayısıyla iletişim kurarken iş hayatında beden dilinin kullanımına ve doğru beden dili hareketlerine dikkat etmelisiniz.

[widget-144]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40