Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Konservatuara Hazırlık Eğitimi Ne Kadar Sürer? – Başarı İçin Zaman Ayırın!

Doğru Eğitimle Başarı Şansınızı Arttırın, Hayallerinize Doğru Adım Atın!

Oyunculuk yeteneklerini erken yaşlarda fark eden gençlerin en önemli hedeflerinden biri konservatuarların tiyatro ve oyunculuk bölümlerine girmek oluyor. Ancak yetenek sınavları ile öğrenci alımı yapan bu bölümlere girmenin pek de kolay olmadığını vurgulamak gerekiyor. Zorlu yetenek sınavları karşısında yalnızca potansiyelinizi göstermek genellikle yeterli olmuyor, ayrıca bu potansiyeli oyunculuğa dair temel bilgilerle geliştirmek şart!

Bu noktada akademik ve mesleki kariyerine oyuncu olarak devam etmek isteyen gençlerin yardımına konservatuara hazırlık eğitimi çıkıyor. Ancak başarılı olmak için konservatuara hazırlık eğitimi kapsamında doğru bir planlama yapılması da son derece önemli. Peki konservatuara hazırlık eğitimi ne kadar sürer, konservatuara hazırlık kursu dersleri arasında neler var? Tüm bu sorulara aşağıda yanıt vermeye çalıştık.

 

Birkaç Ay Kesinlikle Yeterli Değil! – Konservatuara Hazırlık Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Oyunculuk ve tiyatro bölümü için konservatuara hazırlık eğitimi programları söz konusu olduğunda bilhassa dijital ortamda birkaç aylık bir eğitimin yeterli olabileceğini iddia eden kurumlara rastlamak mümkün. Ancak birkaç ayda oyunculuğun temellerinden başlayarak yetenek sınavlarına kapsamlı bir hazırlık yapmak kesinlikle yeterli olmayacaktır. Elbette öğrencinin bir oyunculuk geçmişi veya belli konularda bilgisi varsa bazı noktalar daha hızlı geçilebilir. Ancak böyle durumlarda bile konservatuara hazırlık eğitimi süresi için 6 ay ile 1 yıllık bir zaman aralığını gözden çıkarmak gerekir.

Öğrenme Hızı Önemli! – Konservatuara Hazırlık Eğitimi Süresi

Konservatuara hazırlık eğitimi ne kadar sürer sorusuna yanıt verirken öğrencinin tiyatro ve oyunculuk geçmişini, öğrenme hızını, fiziksel özelliklerini, iletişim yeteneklerini ve daha birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Bu nedenle konservatuara hazırlık eğitimi süresi için kesin bir rakam vermek doğru değil. Her öğrenciyi kendi koşulları içerisinde ele almak ve buna uygun bir konservatuara hazırlık eğitimi planlamak çok daha verimli ve faydalıdır.

İyi Performansın Temelinde Nefes ve Ses Kontrolü Yatar! – Konservatuara Hazırlık Kursu Dersleri

Konservatuara hazırlık eğitimi ne kadar sürer sorusunu belirleyen faktörlerin başında öğrencinin hangi konuyu ne kadar hızlı öğrendiği meselesi vardır. Bu noktada ses ve nefes egzersizlerinin konservatuar hazırlık kursu dersleri arasında en temel ve zorlayıcı başlıklardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Doğru soluk alma, ses organlarını tanıma, uzun cümlelerde nefes çalışımı, diyafram kullanımı gibi konular yetenek sınavları için olmazsa olmazdır.

Etkili İletişim Başarının Anahtarı! – Konservatuara Hazırlık Eğitim Süresi

İyi bir oyuncunun iletişim becerileriyle gündelik iletişimde dahi öne çıkabilmesi gerekir. Nitekim konservatuara hazırlık kursu dersleri arasında diksiyon ve beden dilinin tam da bu nedenle büyük bir yeri vardır. Kolaydan zora doğru hazırlanan metinlerle yapılan diksiyon çalışmaları; telaffuz, etkili konuşma ve tonlama gibi becerileri geliştirirken beden dili egzersizleriyle jest ve mimiklerin bu etkili konuşma becerilerini desteklemesi hedeflenir…

Tiradlar ve Diyaloglar Yetenek Sınavlarının Vazgeçilmezi! – Konservatuara Hazırlık Kursu Dersleri

Yetenek sınavlarında sorulan sorulara baktığımızda neredeyse her yıl öğrencilerden bir tiradı canlandırmalarının veya bir diyalogun tarafı olmalarının istendiğini görebiliyoruz. Bu nedenle konservatuara hazırlık eğitimi içerisinde yer ayrılan en önemli başlıklardan biri de tirad ve diyalog çalışmalarıdır. Akıllara kazınmış tiyatro ve sinema yapıtlarından verilen tirad ve diyalog örnekleri ile öğrencilerin farklı oyunculuk tekniklerini görmesi sağlanır.

Teorik Bilgi Olmadan Olmaz! – Konservatuara Hazırlık Eğitimi Süresi

Yetenek sınavları öğrencilerin yalnızca oyunculuk becerilerini göstermesi üzerine değil, tiyatro ve oyunculuk sanatına dair bilgisini ölçmek üzerine de kuruludur. Bu nedenle konservatuara hazırlık eğitimi kapsamında tiyatro ve sinemanın tarihi gelişimi, farklı türler ve ortaya çıkışları, oyunculuk teknikleri gibi noktalara da yer vermek gerekir.

Yetenek sınavları her ne kadar zor sorularıyla zaman zaman öğrencilerini endişelendirse de doğru planlanmış bir konservatuara hazırlık eğitimi ile başarıya ulaşamamanız için hiçbir neden yoktur. Yeter ki konservatuara hazırlık eğitimi için yeterince zaman ayırın ve tutkunuzdan vazgeçmeden disiplinli bir şekilde çalışmayı bırakmayın!

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40