Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri – Hangi Bölümde Nasıl Dersler Var?

Yetenek Sınavlarından Geçtiğinizi Düşünün… Hangi Dersleri Göreceksiniz?

Ortaokuldan mezun olan öğrenciler arasından kimi sanata karşı yeteneklerini profesyonelleştirerek kariyerini sanat dalları ve sanat ile ilgili mesleklerde ilerletmeyi hedefler. Bu nedenle güzel sanatlar liseleri ve güzel sanatlar lisesi dersleri de kimi öğrencinin oldukça ilgisini çeker. Güzel sanatlar lisesi ders müfredatı ise her okulda benzer olmakla birlikte, genel itibariyle birbirine benzer. 

Güzel sanatlar dersleri ve okul müfredatı hakkında birkaç genel durumdan bahsetmek gerekirse söyleyebiliriz ki her okul için 9. Sınıfın daha çok meslek liselerinde “kültür dersleri” olarak adlandırılan derslere yoğunlaşılır, 10. Sınıf itibariyle de öğrencinin seçtiği bölüme yönelik bölüm dersleri verilir. 

Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri Nasıl Olur? 

Güzel sanatlar lisesi dersleri diğer liselerden hem ders içerikleri hem de lise giriş yöntemi açısından diğerlerinden ayrılmaktadır. Güzel sanatlar liselerine yetenekleri ile giren öğrenciler yeteneklerini geliştirmeye ve ilgilendikleri sanat dallarında iyi bir profesyonel kariyere adım atmaya yönelik eğitimler alır. 

Güzel sanatlar liselerinin müzik, resim, tiyatro, sinema – TV, bale – dans bölümlerinde hangi dersler işlenir; bu bölümleri merak edenler için güzel sanatlar ders programı ve müfredatı nedir detaylı inceleyelim…

Tiyatro Bölümü Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri

Güzel sanatlar tiyatro bölümü öğrencileri genel anlamda oyunculuk yeteneklerini geliştirecekleri dersler görmektedir. Güzel sanatlar lisesi ders müfredatı tüm güzel sanatlar lisesi öğrencilerine ilk yılk, meslek liselerinde “kültür dersleri” adı verilen matematik, coğrafya, tarih gibi ortak derslere ağırlık vermeleri üzerine kurulmuştur. Tiyatro bölümü için de bu durum aynıdır. Öğrenciler sonraki yıllarda oyunculuk, ses ve nefes eğitimleri, pandomim, tiyatro kuramları, dramaturji gibi temel başlıklar ışığında tiyatro eğitimi verildiği görülmektedir. 

Resim Bölümü Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri

Resim tekniklerini ve yeteneklerini 4 sene boyunca geliştirerek resim alanında ve resim sanatı ile ilgili meslek gruplarında başarılı bir kariyer yapmak isteyen öğrenciler için güzel sanatlar dersleri oldukça yoğun ve kapsayıcıdır. Güzel sanatlar resim bölümü öğrencileri için güzel sanatlar dersleri temel sanat, heykel, grafik tasarım, sanat tarihi, desen çalışmaları, karakalem gibi konu başlıklarını kapsar. 4 seneye yayılan resim bölümü dersleri çoğunlukla 10. Sınıftan itibaren ağırlıklı olarak görülmeye başlanır. 

Müzik Bölümü Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri

Sıklıkla tercih edilen bölümlerin başında gelen güzel sanatlar lisesi müzik bölümü enstrüman ve ses eğitimi üzerine eğitimlerin verildiği ve aynı zamanda müzik teorisi üzerine derslerin bulunduğu bir bölümdür. Müzik bölümü öğrencileri için güzel sanatlar lisesi dersleri seçtikleri okula göre şekillenmekte ve genel itibariyle güzel sanatlar ders içeriği; diksiyon ve beden dili, ses eğitimleri, kulak egzersizleri, melodik hafıza çalışmaları gibi konulardan oluşmaktadır.

Sinema – TV Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri

Sinema – TV de güzel sanatlar lisesi dersleri ve meslek eğitimi programlarının 10. Sınıfta yoğun olarak başladığı bölümlerden biridir. Sinema –TV eğitimi programında öğrenciler hem kamera önünde hem de kamera arkasında aktif olarak çalışabilecek ve kendilerini geliştirebilecekleri bir eğitim görmektedirler.

Sinema bölümü güzel sanatlar lisesi ders müfredatı öğrencilerin sinema kurgusu, kameramanlık, yapımcılık, film analizi, dijital kurgu, senaryo gibi konularda bilgilenmesi ve kariyerlerinin temelini atmaları üzerine kurulmuştur. 

Bale – Dans Bölümü Güzel Sanatlar Lisesi Dersleri

Bale – dans bölümünde öğrenciler yoğun olarak klasik bale, dans, ritmik jimnastik, tarihi danslar, türk halk dansları, karakter danslar, repertuar danslar, modern dans, bale tarihi ve müzik derslerini görmektedir.

[widget-169]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40