Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Ses Tasarımcısı Olmak İçin Hangi Eğitimler Alınır?

Kariyerinize Bir Müzik Stüdyosunda Devam Etmek İstemez Misiniz?

Film müziklerinden video oyunlarına, televizyondan tiyatroya ve elbette müzik prodüksiyonunun kendisine kadar uzanan ses tasarımcılığı modern dünyanın etkileyici ve bir o kadar da bilgi gerektiren mesleklerinden biridir. Ülkemizde ses tasarımcısı olmak genellikle üniversitelerdeki ses mühendisliği bölümleriyle ilişkilendirilse de hemen söylemek gerekir ki bunun için 4 yıllık bir üniversite okumanız şart değildir. Peki ses tasarımcısı olmak için gerekenler nelerdir?

Yazımızda ses tasarımcısı olmak için gereken eğitimler hakkında bilgi vererek ses tasarımcı nasıl olunur sorusunu yanıtlamaya çalışacağız. Eğer ses tasarımcısı olmak istiyor ve ses tasarımcısı nasıl olunur diye merak ediyorsanız yazımızı incelemeye devam edin.

Ses Tasarımcısı Olmak İçin Önce Stüdyo Ekipmanlarıyla Tanışmalısınız

Çoğu insan bir müzik kaydı için yalnızca mikrofon ve bilgisayarın yeterli olduğunu düşünse de bu doğru değildir. Aksine bir müzik stüdyosu sandığınızdan biraz daha karmaşık olabilir. Bu nedenle ses tasarım kursu programlarımızda bizler öncelikle kursiyerlerimizin stüdyo ekipmanlarıyla tanışmasını önemsiyoruz. Bu doğrultuda ilk olarak stüdyo masa çeşitleri, mikser, mikrofon, hoparlör gibi ekipmanlar ve bunlara ait jak ya da kablo gibi aksesuarlar, amfiler, kayıt kabinleri ve benzer stüdyo donanımları hakkında sizlere bilgi veriyoruz. Sonrasında bu ekipmanlar üzerinde desibel, ses yüksekliği ve yoğunluğu gibi ses tasarım terminolojisine ait temel kavramları uygulamalı olarak anlamaya çalışıyoruz.

Ses Tasarımcısı Olma Yolunda Ses Yazılımlarını İnceliyoruz

Günümüzde birçok alanda olduğu gibi müzik söz konusu olduğunda da işin büyük bir bölümü dijital ortamda şekil almaktadır. Bu nedenle ses tasarımcısı nasıl olunur sorusuna verilecek başlıca cevaplardan biri de ses yazılımları hakkında bilgi edinmektir. Ses tasarım kursu programlarımızda buna bağlı olarak müzik ve müziğin kullanıldığı diğer endüstrilerde en çok yararlanılan ses yazılımları hakkında kursiyerlerimizi bilgilendiriyor, ses yazılımlarındaki temel kavramları uygulamalı bir şekilde açıklıyoruz.

Ses Tasarımcısı Olmak İçin Müziğin Mekansal Unsurlarını Bilmelisiniz

Bir müzik stüdyosunda alınan kayıtların istenen duyumu yaratması için stüdyonun akustik açıdan iyi düzenlenmiş olması şarttır. Bu nedenle ses tasarımcısı olmak için gerekenler arasında saymamız gereken bir diğer nokta akustik ölçümü ve hesaplama, mekan özellikleriyle ses dalgalarının ilişkisi gibi konulardır. Bu doğrultuda kursiyerlerimizin stüdyo ortamında mekansal düzenlemeler yapabilmeleri için gerekli temelleri atıyoruz.

Bir Ses Tasarımcısı Farklı Endüstrilere Müzik Üretmeye Hazır Olmalıdır

Yazımızın başında ses tasarımcılığının yalnızca müzikle değil; televizyon, sinema, tiyatro ve video oyunları gibi birçok endüstriyle alakalı olduğunu söylemiştik. Bu nedenle bir ses tasarımcısı olarak her endüstri için üst seviyede müzik üretmeye hazırlıklı olmalısınız. Ses tasarım kursu programlarımızda film müziği düzenlemelerinde kullanabileceğiniz ipuçlarından televizyon müziklerinin ideal uzunluğuna, sahneye göre enstrüman seçiminden ses ve görüntü senkronizasyonuna kadar pek çok alanda teorik ve pratik bilgiyle karşılaşacaksınız.

Ses Tasarım Kursu ile Kendi Müziğinizi Yaratmaya Başlayabilirsiniz

Sinema Akademi olarak sizlere ses tasarım kursu ile 6 haftalık kapsamlı bir eğitim sunuyoruz. Kurs programımızın sonunda başta sinema olmak üzere farklı alanlarda ses tasarımcısı olmak için gerekli temel kazanımları elde edecek, stüdyo ve stüdyo ekipmanları deneyim kazanacaksınız. Ayrıca ses tasarım kursu sonrasında da sizlere destek olmayı sürdürerek kariyer yönetiminizde danışmanlık yaptığımızı da vurgulamak isteriz.

Yazımızda ses tasarımcısı nasıl olunur sorusunu cevaplamak üzere ses tasarımcısı olmak için gereken eğitimler hakkında bilgi verdik. Eğer ses tasarımcısı olmayı hayal ediyor ve ses tasarımcısı olmak için gerekenler hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilmeyi istiyorsanız bize ulaşın.

[widget-150]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40