Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Eğitim Almadan Tiyatro Oyuncusu Olmak Mümkün mü?

Tiyatro Oyuncusu Olmak İçin Nereden ve Nasıl Başlamalıyım?

Oyunculuk günümüzün en çok tercih edilen ve gençlerin hayalini kurduğu mesleklerdendir. Peki, eğitim almadan tiyatro oyuncusu olmak mümkün mü?  Oyunculukta yetenek elbette çok önemli yetenek olmadan bu alanda başarılı olmanız imkansız. Ancak kalıcı başarılara imza atmak ve binlerce rakibinizi geçmek istiyorsanız eğer, mutlaka profesyonel bir destek almanız şart.

Oyunculuk icra edildiğinde keyifli ve eğlenceli bir meslek olarak görülebilir ki öyledir zaten ancak temelinde birçok felsefi, edebi kavramı barındıran sanat dallarından biridir. Popüler olmak için bu mesleği yapmaya kalkışırsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Oyunculuğun disiplin gerektiren bir sanat dalı olduğunu ve eğitimin hiç bitmediğini unutmamalısınız.

Tiyatro oyunculuğu profesyonelce yapılmalıdır. Bunun içinde azimli, sabırlı, özgüvenli ve yeni bilgiler öğrenmeye ve gelişime açık olmalısınız. Tiyatro eğitimi almak için güvenilir bir kuruma başvurmalısınız.

Mutlaka Eğitim Alın! Oyunculuk Kursu Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Nasıl tiyatro oyuncusu olurum? Diyorsanız eğer mutlaka ciddi bir eğitim almanız gerekiyor.  Günümüzde yüzlerce oyunculuk eğitimi veren yer var. Bunların bazıları güvenilir, bazıları ise ne yazık ki oyuncu adaylarını dolandıran kurumlar. Bu yüzden kaydolmadan evvel mutlaka araştırma yapmalısınız.

Kurstan mezun olan kişilerle iletişime geçip, memnun olup olmadıklarını öğrenmelisiniz. Eğitim kadrosunda alanında başarılı oyuncular var mı? Teknik donanıma sahipler mi? bu detayları gözden geçirmelisiniz. Kursun şehrin merkezinde, ulaşımı kolay bir yer olmasına dikkat edin. Oyunculuk ruhsal ve fiziksel yoğun performansa dayalı bir bölümdür. Bu yüzden zinde ve dinç olmanız önemlidir.

Tiyatro eğitimi almak için MEB onaylı sertifika veren kurumları tercih etmelisiniz. Sertifika veren kurs resmi ve güvenilir bir yer demektir. Bu kurslarda hem teorik hem de pratik eğitim alacaksınız. Oyunculuk eğitimi genel olarak 6 ay sürmektedir.

Konservatuvar Eğitimi Alın!

Tiyatro oyuncusu olmak için atmanız gereken en önemli adım konservatuvara girmektir. Tiyatro oyuncuları genel olarak konservatuvar mezunudur çünkü sahne sanatlarının tüm detayları konservatuvarda öğrenilir. Bahsettiğimiz oyunculuk kurslarına giderek kendinizi geliştirebilir, konservatuvar sınavlarında başarılı olarak hayal ettiğiniz mesleğin eğitimini alabilirsiniz. Böylece tiyatro oyuncusu olmak için sahip olmanız gereken tüm bilgi birikimi ve deneyimi edinirsiniz. 

Eğitim Almadan Oyuncu Olmak İstiyorsanız Bu Özelliklere Sahip Olmalısınız!

Oyuncu olmak isteyen adayların bilmesi gerekenlerden biri ise niteliktir. Her şeyden önce özenli, azimli, sabırlı ve özgüven sahibi olmanız gerekiyor. Kendinizi sürekli geliştirmeli ve güncellemelisiniz. Kültür ve sanat gündemini sürekli takip etmelisiniz. Başarılı odaklı ve yeniliğe açık olmalısınız.

Tiyatro oyunculuğu uzun ve zahmetli bir yoldur. Hobi olarak yapılan bir iş değildir. Hayatınızın büyük bir bölümünü oyunculuğun kapsayacağını unutmayın. Yüksek empati yeteneğine sahip olmalısınız. Dışa dönük olmalı, çekingen olmamalısınız. Yeni çıkan dizileri ve filmleri sık sık takip etmelisiniz. Halkın içine karışıp gözlem yapmalısınız. Entelektüel yönünüz olmalı. Her konuda bilgi sahibi olmanız önemli.

Oyunculuk içinde binlerce karakterin doğduğu bir iştir. Sosyolojik, psikolojik, iletişim, felsefe ve edebiyatın içinde olduğu bir alandır. Oyunculuk eğitiminin ardından kayıt olacağınız ajanslardan sizlere teklifler gelecektir. İlk başlarda küçük rollerde kendinizi gösterebileceksiniz. Kesinlikle, size verilecek olan rolleri küçümsemeyin ve en iyisini başarmaya çalışın. Şayet deneyim sahibi olursanız gelecekte büyük rollerde de oynayabilirsiniz. Profesyonel bir oyuncu için rolün küçüğü ya da büyüğü olmaz, bir oyuncu rol seçemez çünkü oyuncu seçilendir. Size bir dizinin senaryosu geldiğinde hikâyenin tamamına odaklanmalısınız. Bütün karakterleri analiz etmeli yani tanımalısınız. Böyle ekendi rolünüze çabuk odaklanır ve istenilen duyguyu gerçekçi bir şekilde seyirciye yansıtmış olursunuz.

[widget-136]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40