Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Konservatuar Müzik Hazırlık Kursları - Eğitimler ve Artıları

Müzik Eğitiminizi Güzel Sanatlar Fakültesinde Almak İstemez Misiniz?

Hiç kuşkusuz müziğin büyülü dünyasını kapsamlı bir şekilde öğrenmek ve hem teorik hem de pratik açıdan son derece birikimli bir müzisyen olmak için en iyi tercihlerden biri konservatuar ya da güzel sanatlar fakültelerindeki müzik bölümlerinde eğitim almaktır. Ancak müzik bölümlerine girebilmeniz için üniversiteye giriş sınavının dışında konservatuara giriş için de ayrıca bir sınava girmeli ve bu sınavda başarılı olmalısınız.

Yine de endişelenmenize gerek olmadığını söyleyelim. Konservatuar müzik hazırlık kursları ile konservatuara giriş sınavı için hazırlanabilir, sınavda ihtiyaç duyacağınız beceri ve bilgileri kısa sürede edinebilirsiniz.

Gelin isterseniz öncelikle konservatuara hazırlık kursları müzik eğitim programlarında hangi derslerin olduğuna göz atalım. Sonrasında da konservatuar müzik hazırlık kursu programlarının size neler kattığına bakacağız.

 

Konservatuar Hazırlık Kursları Müzik Eğitim Programı

Konservatuara giriş sınavlarında adaylardan elbette profesyonel bir düzeyde olmasa da çeşitli müzikal becerileri belli düzeylerde göstermesi beklenir. Bu doğrultuda konservatuar hazırlık kursları müzik bölümü adaylarının temel müzik becerilerini kazanması için birçok farklı ders içerir. İşte konservatuara hazırlık kursları müzik programlarında karşılaşacağınız dersler:

  • Nefes Egzersizleri

Konservatuara giriş sınavında adayın ses kullanımına büyük önem verilir. Etkili ve doğru ses kullanımı için en önemli noktalardan biri ise nefes kontrolüdür. Eğer doğru nefes almazsanız sesinizi de istediğiniz gibi kullanamazsınız. Bu nedenle konservatuara hazırlık müzik kurslarında doğru soluklanma, diyafram kullanımı, solunum organlarının tanınması, şarkı söylerken ve konuşurken nefes alma teknikleri gibi pek çok çalışma vardır.

  • Diksiyon ve Beden Dili

Diksiyon ve beden dilinin müzikle ne ilgisi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak konservatuara giriş sınavında her şeyden önce karşınızdaki jüriyi iletişim becerilerinizle etkilemeniz gerekir. Bu nedenle konservatuar müzik hazırlık kursları programlarında iletişim becerilerine ayrılmış diksiyon, beden dili kullanımı, jest ve mimik kullanımı, topluluk önünde beden dili kontrolü gibi çalışmalar yer alır.

  • Kulak Egzersizleri

Müzik bölümlerine giriş sınavlarında jürilerin en çok dikkat ettiği noktaların başında müzik kulağı gelir. Bu nedenle konservatuar hazırlık kursları müzik bölümü adaylarına temel müzik kulağı becerilerini kazandırmayı amaçlar. Ezgisel ve ritimsel kulak çalışmalarının yanı sıra doğru duyum, ritim ölçüleri gibi konular da kulak egzersizleri başlığı altında bulunur.

  • Melodik Hafıza Çalışmaları

Konservatuara giriş sınavı sırasında karşılaşmanızın muhtemel olduğu uygulamaya yönelik soruların başında bir melodinin doğru şekilde tekrar edilmesi gelir. Bu noktada konservatuar müzik hazırlık kursları içeriğinde yer alan melodik hafıza çalışmalarının son derece önemli olduğunu vurgulamak gerekir.

  • Akor Egzersizleri

Melodik duyum ve tekrarın yanı sıra çoğu zaman müzik okulu jürisinin adaylardan talep ettiği bir diğer pratik de akor duyumudur. Bu tür sorularda temel olarak adaydan, çalınan bir ya da birkaç basit akordaki notaların seslerini çıkarması istenir. Bunun için kişinin hem kulağını akor seslerini ayırt edecek şekilde ayırt edebilmesi hem de sesini doğru notaları basacak şekilde eğitmesi gerekir. Bu nedenle konservatuar müzik hazırlık kursu programlarının önemli başlıklarından biri de akor egzersizleridir.

  • Dikte ve Deşifre

Dikte ve deşifre çalışmaları da konservatuar müzik hazırlık kursları için önemli derslerden biridir. Dikte ve deşifre çalışmalarında temel olarak adayın, zihnindeki bir melodiyi notalara dökebilmesi ve notalardaki bir melodiyi deşifre ederek zihninde canlandırabilmesi amaçlanır. Elbette bunu tam anlamıyla yapabilmek için ciddi ve uzun süreli bir eğitim almak şarttır. Ancak konservatuara hazırlık kursu müzik eğitim programlarıyla da işin temellerini öğrenerek giriş sınavında başarılı olmanız mümkündür.

  • Şan ve Solfej

Doğru şarkı söyleme becerilerini kazanımlarınız arasına ekleyebilmeniz için şan ve solfej derslerinin önemi son derece büyüktür. Bu nedenle konservatuar müzik hazırlık kursları programlarında şan ve solfej dersleri önemli bir yer tutar.

  • Müzik Teorisi

Müzik teorisi, konservatuara müzik hazırlık kursları için vazgeçilmez olan başlıklardan bir diğeridir. Elbette tam anlamıyla bir müzik teorisi öğrenimi zaten konservatuarda verilmektedir. Ancak konservatuara girmek için de armoni, kontrpuan, analiz, form bilgisi, orkestrasyon, partisyon okuma, füg, kompozisyon ve benzeri konularda birikim sahibi olmanız gerekir.

Konservatuara Hazırlık Kursları - Müzik Bölümü Adayları İçin Artıları Nelerdir?

Konservatuar sınavlarına yoğun bir şekilde çalışırken bir yandan sınavın zorluğu hakkında endişe duyabilirsiniz. Ancak konservatuara hazırlık kursları ile giriş sınavında karşınıza çıkabilecek birçok zorluğa karşı hazırlanmış olacaksınız. Konservatuara hazırlık kursları müzik bölümü adaylarına neler katar diye merak ediyorsanız şunları sıralayabiliriz:

  • Jüri karşısındaki heyecanınızı yenerek gerçek performansınızı ortaya koyabilmek için konservatuara hazırlık kursları müzik programlarından yararlanabilirsiniz.
  • Müziğin teorik yönüne dair bilgilerinizi geliştirerek konservatuara giriş sınavında gelecek soruları yanıtlayabilirsiniz.
  • Sınav sırasında sorulara yanıt verirken ya da performans gösterirken özgüvenli bir duruş gösterebilmeniz için konservatuar hazırlık kursları son derece yararlı olabilir.
  • Konservatuar müzik hazırlık kursları İstanbul gibi kalabalık ve çok fazla adayın olduğu şehirler söz konusu olduğunda rakiplerinizin önüne geçmeniz için önemli bir fırsat sunar.
  • Sınav sırasında jürideki akademisyenlerle akıcı ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmeniz, beden dilini doğru kullanabilmeniz açısından konservatuar hazırlık kursları son derece yararlıdır.
  • Akor ayırt etme, nota dikte ve deşifre etme, armoni bilgisi gibi müzikal becerileri kazanımlarınız arasına ekleyerek konservatuara giriş sınavında karşınızdaki jüriyi performansınızla şaşırtabilirsiniz.

Konservatuara giriş sınavları her ne kadar zor olsa da eğer müziğe gerçekten tutkunsanız aşılamayacak bir zorluk olmadığını unutmamalısınız. Konservatuar müzik hazırlık kursları ile kısa sürede eksiklerinizi kapatabilir, sınavı başarıyla geçerek akademik tiyatro eğitiminize başlayabilirsiniz.

Konservatuar Müzik Hazırlık Kursları ile Öğrencilerimize Tam Destek Sunuyoruz!

Sanat Akademi ailesi olarak sunduğumuz uygulamalı konservatuara hazırlık eğitimi ile sizleri konservatuara giriş sınavında karşınıza gelebilecek teorik ve pratik sorulara karşı hazırlıyor, müzikal eksikliklerinizi gideriyoruz.

Bir müzik tutkunu olarak konservatuara hazırlık kurslarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek ve konservatuar eğitimi hakkındaki sorularınızı yöneltmek için deneyimli müzik eğitmenlerimizle görüşebilir, sayfamız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40