- Konu Başlıkları
- Kişisel Gelişim Sağlayan Diksiyon Kursu Açmayı Düşünüyorsanız Bu Şartları Sağlamalısınız!
- Özel Diksiyon Kursu Açma Şartları ve Tüm Detaylar
- Diksiyon Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? – Diksiyon Kursu Açma Şartları
- Diksiyon Kursu Açmak İçin Nereye ve Nasıl Başvuru Yapılır?
- Sinema Akademi’nin Franchise Sistemiyle Kendinizi Yormadan Diksiyon Kursu Açabilirsiniz!
Kişisel Gelişim Sağlayan Diksiyon Kursu Açmayı Düşünüyorsanız Bu Şartları Sağlamalısınız!
Kişisel gelişimine önem veren, istediği her alanda deneyim kazanma fırsatını kaçırmak istemeyen çocuk, genç veya yetişkinler için özel diksiyon kursu açmak istiyor olabilirsiniz. Bu kurslarla gelişime değer verdiğinizi göstermek ve kaliteli bir eğitim vermenin farkını ortaya koymak gibi hayalleriniz varsa, gereken şartları karşıladığınızda bir diksiyon kursu açmak çok kolay!
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak bir diksiyon kursu açmak için gerekli belgeler bulunuyor. Diksiyon kursu açmak isteyenler bu belgelerin tamamlanması, MEB’in Özel Öğretim Kurumları yönetmelik şartlarının karşılanması ve tüm gerekliliklerin yerine getirilmesi sonucunda bir dilekçeyle başvuru yaparak kurslarını hayata geçirebilirler. Eğer siz de diksiyon kursu açmak istiyorum diyorsanız; diksiyon kursu açma şartları neler, sizin için verdiğimiz bilgiler ışığında hareket edebilirsiniz. Yazımızın devamında bu konuya değinerek en basit yoldan diksiyon kursu açma yönteminden bahsedelim.
[widget-176]
Özel Diksiyon Kursu Açma Şartları ve Tüm Detaylar
Diksiyonunu düzeltmek isteyen, doğru telaffuz ve akıcı konuşma becerileri kazanmak isteyen kişiler için eğitim veren bir diksiyon kursu açmak, belirlenen bazı şartların karşılanması sonucunda kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bu sebeple diksiyon kursu açmak için gerekenler hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Özel kurs açma şartları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve bu şartlar özel kurs açma yönetmeliği ile belgelenir. Diksiyon kursu açmak isteyenler de bu yönetmelikte yer alan maddeleri yerine getirerek kurslarını açabilirler. Diksiyon kursu açma şartları adında başka bir yönetmelik bulunmaz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Öğretim Kurumları yönetmeliği tüm kurslar için kapsayıcıdır.
Diksiyon kursu açmak istiyorum diyor ve diksiyon kursu açmak için gerekenler neler diye soruyorsanız MEB tarafından 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesinde belirtilen şartlar gereği şunların sağlanması gerektiğini genel olarak bilmelisiniz:
- Diksiyon eğitiminin verileceği eğitim ortamları en az 16, en fazla 30 kişilik kontenjana sahip olmalıdır.
- Diksiyon eğitimine yönelik kitaplık bulunmalıdır.
- Öğrencilerin rahat hareket edebileceği sosyal alanlar bulunmalı,
- Ders araları için teneffüs vakitleri planlanarak ortam uygun hale getirilmeli.
Diksiyon kursu açmak istediğinizde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Yönergesi kapsamında yer alan bu maddeleri uygulamalısınız. Detaylardan bahsedecekolursak diksiyon kursu açma şartları bunlarla sınırlı değil. Diksiyon eğitimi vereceğiniz binanın yapısı ve fiziki koşulları detaylandırıldığında, MEB ruhsatlı bir diksiyon kursu açmak için bazı önemli gerekliliklerin yerine getirilmesi gerekiyor. MEB tarafından 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda belirtilen, binanın ve sınıf ortamlarının elverişliliği için gerekli olan şartlar şunlardır:
- Belirtilen yerleşim planına uygun olarak sınıflar, odalar ve kullanım alanları düzenlenmelidir. Amacı dışında kullanımın yasak olduğu bu bölümlerde sadece belirtilen kontenjan kadar öğrenci bulunabilir.
- Sınıflarda bulunan pencereler dış cepheye açılıyor olmalı, doğal bir havalandırma sağlanmalı.
- Sınıflarda bulunan toplam pencere alanı, bulunduğu bölümün genişliğinin yüzde 10’undan az olamaz.
- Sınıf kapıları koridora doğru açılıyor olmalı, bu imkan yoksa sürgülü kapılar kullanılmalı, içe doğru açılmamalı.
- Kurslarda her öğrenci 2 m²’den az olmayan kullanım alanına sahip olmalıdır.
- Diksiyon kursu binasının merdiven genişliği bina kontenjanına göre düzenlenmeli, öğrencilerin aynı anda ve güvenle kullanımına uygun olmalı.
- Kurumda bulunması zorunlu olan müdür odası en az 10 m2, öğretmenler odası 5 öğretmene kadar en az 8 m2 olmalıdır.
- Sınıfların ebadının en az 15 m² olması gerekir. Bir dersliğe en fazla 30 kursiyer verilebilir.
- Kontenjanı 30 öğrenciyi geçmeyen kurumlarda en az 2, geçenlerde ise en az 4 ayrı WC ve lavabo bulunmalıdır.
Özel kurs açma yönetmeliği yukarıdaki maddelerle birlikte tam anlamıyla hayata geçirildiğinde diksiyon kursu açabilirsiniz.
Diksiyon Kursu Açmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? – Diksiyon Kursu Açma Şartları
Tüm şartlarınızı takip ettiğiniz ve MEB yönetmeliğine uyduğunuz takdirde geriye özel diksiyon kursu için belgelerinizin hazırlanması ve başvuru yapmanız kalıyor. Diksiyon kursu açmak için gerekli belgeler neler öğrenerek tümünü hazır bulundurmalı, ardından başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz.
Diksiyon kursu açma şartları kapsamında diksiyon kursu açmak için gereken evraklar şunlardır:
- Kurucu veya kurucu temsilcisinin adli sicil kaydı beyanı,
- Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanan sözleşme,
- Kurucu temsilcisinin işlem yürütme yetkisi olduğunu gösteren genel kurul ya da yönetim kurulu kararı,
- Kurucu veya kurucu temsilcisinin imza sirküleri,
- Eğitim binasına ait A3 ebatında 3 nüsha yerleşim planı ve yerleşim planı CD’si.
- Eğitim personeli taahhütnamesi,
- Tapu senedi nüshası,
- Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan ve tarafların imza sirküleri yer alan kira sözleşmesi,
- Binanın güvenliğine ve dayanıklılığına dair teknik rapor,
- Teknik raporu düzenleyen görevlilerin SİM ve İTB belgeleri,
- Sağlık müdürlüğünden alınan rapor,
- İtfaiye müdürlüğünden uygunluk raporu,
- Kurucunun 1 adet biyometrik fotoğrafı,
- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı fotokopisi,
- Vergi levhası,
- Kurucu veya temsilcisinin diploması,
- Kurucu veya temsilcisinin hizmet cetveli,
- Yapı kullanma izin belgesi,
- Okul müdürü iş sözleşmesi, adli sicil kaydı, adli sicil beyanı, hizmet belgesi, son görev yerinden ayrıldığını gösteren belge ve diploması,
- İsim hakkı sözleşmesi, sözleşmenin taraflarının yetkili olduğuna dair belge, imzalayanların imza sirkülerleri,
- Araç gereç listesi,
- Dış cephe, bahçe, bina ve sınıfların fotoğraflarına ait CD,
- Adres kayıt belgesi.
Diksiyon Kursu Açmak İçin Nereye ve Nasıl Başvuru Yapılır?
Kendini geliştirmek ve doğru ifadeler kullanabilmek için diksiyon kursu almak isteyenlerin katılımını sağlayacak kurumu açabilmeniz, yukarıdaki şartları sağladığınız müddetçe mümkündür. Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla diksiyon kursu açabilmeniz için başvurunuzu nereye ve nasıl yapmanız gerektiği bu noktada önem kazanıyor.
Diksiyon kursu açmak için gerekli belgeler hazırlandıktan sonra başvurunuzu tam olarak nereye ve nasıl yapmanız gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Eğer MEB yönetmeliğinde yer alan diksiyon kursu açma şartları konusunda eksiğiniz bulunmadığından eminseniz, yukarıda sıraladığımız belgelerinizin de tam olduğunu düşünüyorsanız, bir diksiyon kursu açma dilekçesi yazarak tüm belgelerinizle birlikte valiliğe ya da kaymakamlığa başvuruda bulunabilirsiniz.
Başvurunuz sonrasında, başvurunuzun işleme alındığına dair, o günün tarihini belirten bir belge size verilir. Bu süreçten sonra 3 gün içinde valilikten gereken onay beklenir. Onay aldığınızda özel diksiyon kursu açmak için gerekenler resmi olarak tamamlanmış olur ve böylece kurumu açabilirsiniz.
Sinema Akademi’nin Franchise Sistemiyle Kendinizi Yormadan Diksiyon Kursu Açabilirsiniz!
Diksiyon kursu açmak yukarıdaki şartlara uyulduğunda ve belgeler hazırlandığında herkes tarafından açılabilir. Biraz uzun ve uğraştırıcı olan bu süreci daha kolay bir yöntemle yürütmek istiyorsanız Sinema Akademi tarafından hazırlanan Franchise sistemine dahil olabilirsiniz. Bu sayede diksiyon kursu açma şartları, istenen belgeler neler gibi size karmaşık gelen konularla uğraşmadan, pratik bir sürece girebilirsiniz.
Diksiyon kursu açmak için gerekli belgeler, bina şartları ve güvenlik tarafımızca sağlanarak size kolay bir eğitim süreci sunuyoruz. Sinema Akademi’nin eğitim merkezlerinden birini açarak düşük maliyetle ve yüksek gelirle diksiyon kursu açabilirsiniz. MEB’e bağlı ve 15 yıllık deneyimi bulunan kurumumuz sizi yormadan tüm dekorasyon işlemlerinizi, eğitim programlarınızı, sosyal aktivitelerinizi düzenliyoruz ve personelinizin eğitimini gerçekleştiriyoruz. Tüm bunların yanında başvurularınızı yapmanızı sağlıyor ve başvuru takibinizi yapıyoruz.
Yeni kurulacak diksiyon kurs merkezinizin geleneksel ve dijital reklam-tanıtım süreçlerini yöneterek bilinirliğinizi arttırıyoruz. Ayrıca dilerseniz web site kurulumunuzu ve sosyal medya çalışmalarınızı yapıyoruz. Böylece her yaş grubu tarafından, her platform üzerinden ulaşılabilir bir kurs olmanızı kolaylaştırıyoruz. Eğitim alanında fark yaratmak ve başarılı bir diksiyon kursu açmak istiyorsanız Sinema Akademi’nin Franchise sisteminden yararlanabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin!