- Konu Başlıkları
- Nasıl Zarafet Sahibi Olunur?
- Zarafet Sahibi Olmanın Kuralları
- Kimler Zarafet Sahibidir?
- Zarafet Sonradan Öğrenilir mi?
Nasıl Zarafet Sahibi Olunur?
Nasıl zarafet sahibi olunur? sorusunu yanıtlamadan önce Zarafet nedir? sorusunu kısaca açıklayalım. Zarafet biçim, çekicilik, konuşma, durum ve davranışlarıyla hoşa giden, beğenilen anlamına gelmektedir.
Zarafet denince akla kendimize ve başkalarına olan davranışlarımız gelmektedir. Eğer kendinize karşı davranışlarınız olumlu ve güzelse toplumdaki davranış şeklinizde öyle olacaktır. Şayet kaba ve itici bir mizaca sahipseniz bu sizi zarafetten uzaklaştırıp itici hale getirecektir. Zarafet sahibi olmada iletişim çok önemlidir. İletişimdeki bazı incelikleri keşfettiyseniz eğer zarif olmanız zor olmayacaktır. Zarafet sahibi olmada duyusal zekanın yüksek oluşunun etkisi büyüktür. Böylece sosyal hayatta iletişim süreçlerinizi daha rahat yönetebileceksiniz demektir. Bir iş yaparken, bir davranışta bulunurken, konuşurken yansıttığınız incelikler sizin ne kadar çok zarafet sahibi olduğunuzun kanıtı olacaktır. Zarafet sahibi olmanız için bazı kurallar vardır. Bu kurallara yazımızdan sonra aşağıda değineceğiz.
Zarafet Sahibi Olmanın Kuralları
Zarafet sahibi olmak için neler yapmalıyız? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Zarafet sahibi olmak için uymamız gereken bazı kurallar vardır. Bu kuralları tam olarak uyguladığınız zaman toplum içindeki yapınızda kendini gösterecektir. Zarif duruşunuz, davranışlarınız sizin nasıl bir karaktere sahip olduğunuzda göstergesi olacaktır. Bu durum aynı zamanda gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamınızdaki vizyonunuzu olumlu bir şekilde etkileyecek ve size artı değer katacaktır.
Zarafet özellikle kadınlarda çok önemidir. Bu nedenle bu kurallara özellikle kadınların dikkate alması gerektiğini açıklamakta fayda var.
Peki, zarafet sahibi olmanın kuralları nelermiş kısaca bir göz atalım.
- Bakımlı ve temiz olun
- Makyajı abartmayın, doğal olun
- Özgüvenli olun
- Sempatik ve pozitif olun
- Sosyal ilişkilerde sınırlarınızı koruyun
- Giyiminize dikkat edin. Parlak ve rüküş giyinmemeye çalışın
- Diksiyonunuz düzgün olmalı ve konuşmalarınıza dikkat edin
- Saygılı olun
- Gelişime açık ve insanlara karşı içten ve yardımsever olun
Kimler Zarafet Sahibidir?
Zarafet kavramı denince akla kraliçeler ve prensesler gelir. Özellikle monarşi sistemiyle yönetilen ülkelerde saray mensuplarının son derece zarafet sahibi olmaları gerekir. Örnek vermek gerekirse Britanya kraliyet ailesinden Cambridge Dükü Prens William’ın eşi Kate Middleton son derece doğal makyajı ve abartısız giyimiyle dikkat çekiyor. Kraliyet ailelerinde kırmızı rujun, parlatıcının kullanılmasının yasak olduğunu biliyor muydunuz? Bunun yanı sıra Audrey Hepburn de makyajı, duruşu, tavırları ve zekasıyla beyaz perdenin zarafet sahibi kadınlarından biriydi. Zarafet sahibi olmak kırmızı ruj sürmek, abartılı dekolte kıyafetler giymekle olmuyor.
Kimler zarafet sahibidir? sorusunu kısaca cevaplayalım. Zarafet sahibi olanlar konuşma tarzlarıyla dikkat çekerler. Kelimeleri doğru seçerler, giyimlerinde abartıdan uzaktırlar ve nasıl davranılmasını çok iyi bilirler. Saygı çerçevesinde hareket ederler. İnce bir ruha sahiptirler. Sabahları işinize gittiğinizde tanıdığınız birine “günaydın” ya da “hayırlı işler” deyip hal ve hatırını sormak zarafetin unsuru içinde yer alır.
Zarafet Sonradan Öğrenilir mi?
Zarafet niçin önemlidir? Bu önemli soruyu yanıtlamak gerekirse eğer, bulunduğunuz çevredeki insanları inceleyebilirsiniz. Zarif kişilerle olan iletişiminizle, son derece kaba, itici, zarif olmayan insanlarla olan iletişiminizi kıyasladığınızda aradaki farkı ve önemi anlamış olursunuz. Zarafet beden ve ruhun bir bütünlük içinde olmasıdır. Kişi buna doğuştan sahip olabilir veya zamanla kendini bu şekilde geliştirebilir. Zarafetin aile yapısıyla ya da aile içindeki eğitimlede ilgisi vardır.
Her insan doğuştan bazı özelliklere sahiptir. Sahip olduğumuz yetenekler, bedensel görüntümüz, zekamız, karakterimiz bunlar tamamen doğuştan bizlerde programlanmış özelliklerdir. Bunları ortaya çıkarmak en başta ailede başlamaktadır. Ancak zamanla doğuştan itibaren sahip olduğumuz bu özellikler zamanla yok olabilir. İşte bu noktada kendinizi bu yönde geliştirebilirsiniz. Sanatın zarafetle paralel bir etkisi vardır. Bol bol sanatsal aktivitelere katılın, hayvanları sevin, doğanın içinde olun. Modayı takip edin ancak size yakışanı tercih edin. Bol bol kitap okuyarak kelime dağarcığınızı geliştirip konuşmanızı geliştirin. Aynı zamanda günümüzde zarafet eğitimi veren yerler bulunmaktadır. Kişisel gelişim uzmanları eşliğinde zarafet sahibi biri olabilirsiniz.
[widget-167]