Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

MEB Onaylı Seslendirme Dublaj Kursu Sertifikası Alma Şartları

MEB Onaylı Sertifika Nasıl Alınır? Ne İşe Yarar? Aklınızdaki Karışıklığı Gideriyoruz!

İster keyifli bir aktivite isterseniz de yeni bir kariyer için seslendirme kursu alıyor olun, size değer katacak bir eğitim almak istemeniz son derece doğaldır! Günümüzde seslendirme dublaj kursu veren pek çok farklı kurum olsa da söz konusu MEB onaylı seslendirme kursu olduğunda aynı durumdan bahsetmek pek mümkün değildir.

Bu açıdan MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası her şeyden önce standartları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir kurumdan eğitim aldığınız anlamına gelir. Çünkü MEB onaylı sertifika veren kurumlar; Milli Eğitim Bakanlığı denetiminden geçerek onay almış demektir.

Peki MEB onaylı sertifika nasıl alınır? Aslına bakarsak MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası için başlıca üç şart olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar;

  • Eğitim aldığınız kurumun MEB ruhsatı olması,
  • Kurs programına katılım göstermeniz,
  • Kurs sonu sınavı başarıyla bitirmeniz şeklinde özetlenebilir.

Eğer MEB onaylı sertifika nasıl verilir merak ediyor ve MEB onaylı sertifika şartları hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız yazımızın devamında bunları bulacaksınız. Gelin, bu üç başlığın detaylarına birlikte bakalım.

Kurumun MEB Onaylı Olduğundan Emin Misiniz? - MEB Onaylı Sertifika Şartları

Eğitim sektöründe yer alan bir kurumun yukarıda da bahsettiğimiz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenerek onaylanması ve eğitim verebileceğine dair ruhsat alması gerekir. MEB onaylı sertifika veren kurumlar böyle kurumlardır. Buna karşılık çeşitli firmalar; MEB ruhsatları olmamasına rağmen MEB onaylı seslendirme kursu sertifikası verdiklerini söyleyerek öğrenci çekmeye çalışabilmektedir.

Bu nedenle MEB onaylı bir kurumda sürecin nasıl işlediğinden kısaca bahsetmenin faydalı olduğuna inanıyoruz. MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası  için eğitim kurumuna gerekli evraklarla birlikte başladığınızda MEB onaylı kurumlar kaydınızı yaparak bilgilerinizi il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderir. Dolayısıyla kayıt onaylandığında kursiyer bilgilerinize öğrenci bilgi sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz. Ancak MEB ruhsatı olmayan kurumlarda tüm bunlar söz konusu değildir.

%10 Devamsızlığı Geçmemelisiniz! - MEB Sertifika Alma Şartları

MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası için bir diğer önemli konu da öğrenci katılımıdır. Milli Eğitim Bakanlığı MEB sertifika almak için öğrencilere %90 katılım zorunluluğu getirmiştir. Dolayısıyla %10’un üzerinde devamsızlık yaptığınız takdirde MEB onaylı seslendirme kursu sertifikası almaya hak kazanamazsınız!

Derse katılım konusunu son derece önemseyen Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin devam oranını birkaç farklı yol üzerinden ölçmektedir. Öncelikle her ders öncesinde eğitmenin yoklama alması şarttır. Yoklama defterine olmayan öğrenciler girilmeli ve bu yoklama defteri kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşılmalıdır. Buna ek olarak dijital ortamda da derse katılmayan öğrencinin bilgisi eş zamanlı olarak öğrenci bilgi sistemine işlenmektedir.

Son Olarak Sertifika Sınavı! - MEB Sertifika Şartları

MEB onaylı sertifika şartları açısından bir başka değinmemiz gereken konu da kurs bitiminde yapılacak olan sertifika sınavıdır. Her ne kadar bazı kurumlar sınavsız MEB seslendirme dublaj kursu sertifikası verdiklerini söyleyerek öğrenci çekmeye çalışsa da bu kesinlikle doğru bir bilgi değildir ve sertifika sınavı olmadan MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası verilemez.

MEB seslendirme dublaj kursu sertifikası için yapılacak sınavın tarihi eğitim kurumu tarafından değil, kurumun bağlı olduğu il veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenir. Bu tarih; kurs bitiminden sonraki 1 hafta ile 6 ay arasındadır. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü sınav sırasında kurumu denetlemesi için bir gözetmen de görevlendirir. MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası için sınavın gözetmen eşliğinde yapılması gerekir.

Yeni Bir Kariyere Ne Dersiniz? - MEB Onaylı Sertifika Ne İşe Yarar?

MEB sertifika şartları hakkında detaylıca konuştuğumuza göre bir de MEB onaylı sertifika ne işe yarar sorusuna yanıt vermeye çalışalım. MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası sağladığı avantajlarla yeni bir kariyere adım atmanızı sağlayabilir. İşte o avantajlardan yalnızca bazıları:

  • MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası her şeyden önce MEB ruhsatına sahip, güvenilir bir kurumdan eğitim aldığınızı gösterir.
  • MEB seslendirme dublaj kursu sertifikası özel ve resmi kurumların tümünde geçerlidir.
  • Aynı şekilde MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası uluslararası geçerliliğe de sahiptir.
  • MEB seslendirme dublaj kursu sertifikası ile sektördeki işverenlerin dikkatini çok daha kolay çekeceğiniz için iş bulma süreniz kısalır.
  • Eğitim sektörüne geçiş yapmak istediğiniz takdirde seslendirme dublaj kursu veren kurs merkezlerinde eğitmenlik yapabilirsiniz.

Sertifikanızın Gerçek Olduğunu Nasıl Anlayabileceğinizi Biliyor Musunuz?

MEB ruhsatı bulunmayan kurumlar; zamanlarını boş yere çaldıkları öğrencilerine kurs bitiminde de MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası olduğunu söyleyerek hiçbir resmi geçerliliği olmayan bir belge vermeye cüret edebilmektedir. Ancak bu durumun farkına varmanızın son derece kolay olduğunu hemen belirtelim.

Öncelikle MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası üzerinde Milli Eğitim Müdürlüğünün mührü ve Milli Eğitim Müdürünün imzası bulunur. Bu ibarelerin bulunmadığı sertifikalar gerçek değildir. Ancak kurumun bu denli ileri gidebileceğinden şüphe ediyorsanız çok daha basit bir yöntemle kuşkularınızı giderebilirsiniz.

MEB onaylı seslendirme dublaj kursu sertifikası aynı zamanda e-devlet üzerinden de görüntülenebilmektedir. Sertifika Sorgulama menüsü üzerinden aldığınız eğitimin e-devlet üzerinden ulaşılabilir olup olmadığına bakabilir, sertifikanızın gerçekliğini kolaylıkla anlayabilirsiniz.

[widget-140]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40