Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Geçmiş Yılların Oyunculuk Bölümü Yetenek Sınavı Soruları

Yetenek Sınavı Hazırlık Çalışmalarınızda Bu Konulara Ağırlık Verin!

Genel olarak geçmiş yılların yetenek sınavı soruları ve odaklanılan konulara göz attığımızda oyunculuk bölümü yetenek sınavı sorularının daha çok öğrencilerin beden dili ve ses kullanımı üzerine kurulduğunu görüyoruz. Ancak elbette oyunculuk bölümü yetenek sınavları yalnızca bu konulardan ibaret değil. Bunun yanında oyunculuk yeteneklerini ölçen monolog ve diyalog soruları, tiyatro ve diğer sanatlara dair genel kültür soruları da yetenek sınavlarında önemli bir yer tutuyor.

Bu noktada oyunculuk bölümü yetenek sınavı soruları hakkında bilgi sahibi olmanız yetenek sınavı hazırlıkları sırasında nasıl hazırlanacağınıza büyük ölçüde yardımcı olacaktır. Örneğin; TYT – AYT sınavlarına giren öğrenciler, ÖSYM’nin geçmiş yıllardaki sorularına bakarak karşılarına gelecek soru tipleri hakkında fikir sahibi olabiliyor. Tam da bu nedenle Sinema Akademi olarak geçmiş yılların oyunculuk bölümü yetenek sınavı soruları hakkında sizlere bilgi vererek benzer bir hazırlık yapabilmenize olanak tanımak istiyoruz. İşte geçmiş yılların oyunculuk bölümü özel yetenek sınavı soruları…

Etkili İletişim Başarının Anahtarı! – Yetenek Sınavı Soruları

Etkili iletişimin gerek kurumsal gerekse akademik dünyada ne kadar önemli olduğunu tartışmaya bile gerek yok. Hele ki söz konusu oyunculuk bölümü olduğunda iletişim becerilerinizin çok daha önemli bir hal aldığını vurgulayalım. Size soruları yönelten jürinin yanıt verirken veya performans sergilerken özgüvenli bir şekilde yeteneklerinizi ve bildiklerinizi sergileyip sergileyemediğinize bakacağından emin olabilirsiniz. Doğru bir diksiyon ve akıcı bir Türkçe ile kendinizi ifade edebilmeniz oyunculuk bölümü yetenek sınavları için daha en baştan rakiplerinizin bir adım önüne geçmenizi sağlar.

Genel Kültür Önemli! – Oyunculuk Bölümü Yetenek Sınavı

Oyunculuk bölümü yetenek sınavı soruları arasında yalnızca yeteneklerinizi ölçen sorular yok. Tiyatro başta olmak üzere sanat dünyasını ne kadar takip ettiğinizde önemli. Örneğin; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü yetenek sınavları içerisinde öğrenci adaylarından ezberlerinden bir şiir ve iki de tirat okumaları isteniyor. Dolayısıyla yalnızca tiyatro sanatı hakkında bilginiz olması yeterli değil. Başta sinema olmak üzere şiir, dans ve müzik alanlarında da ortalamanın üzerinde olmalısınız…

Doğru Ses ve Nefes Kullanımı – Oyunculuk Bölümü Yetenek Sınavları

Yetenek sınavı soruları arasında vurgulamamız gereken bir diğer nokta da doğru ses ve nefes kullanımı. Üstelik bazı konservatuarların ses ve nefes kontrolünü ölçmek için son derece zorlu sorular sorabildiğini ifade edelim. Öğrencilerinin müzikal oyunculuğuna uygun olup olmadığına karar vermek isteyen jüri, adayların şan bilgisini ölçmek için eser icra etmelerini isteyebiliyor.

Monolog ve Diyalog Başlıca Konular! – Yetenek Sınavı Oyunculuk Bölümü

Oyunculuğun hiç kuşkusuz ayrılmaz bir parçalarından olan monolog ve diyalog aynı zamanda öğrencinin ses – nefes kullanımı, diksiyonu ve iletişim becerilerini ölçmek için de kullanışlı konulardan biri. Nitekim oyunculuk bölümü yetenek sınavlarında monolog ve diyalog soruları sormayan herhangi bir üniversite ile karşılaşmanız mümkün değil. Geçmiş yılların yetenek sınavı soruları hakkında kısa bir araştırmayla her üniversitede bu sorunun öğrenci adaylarının karşısına çıktığını görebiliyoruz.

Zaman zaman monolog tercihi öğrenci adaylarına bırakılarak aynı zamanda öğrencinin oyunlar hakkındaki bilgisi ölçülmek istense de çoğu zaman en az bir monoloğun jüri tarafından zorunlu olarak verildiğini söyleyebiliriz.

Geçmiş Çalışmalarınız Şansınızı Arttırıyor! – Yetenek Sınavı Oyunculuk Bölümü

Tam olarak oyunculuk bölümü yetenek sınavı soruları arasında sayılmasa da karşınıza çıkacak bir diğer nokta da geçmişte tiyatroya dair katılım gösterdiğiniz çalışmalar olacak! Çoğu üniversite özellikle son aşamada öğrenci adaylarına bu tür sorular yönelterek tiyatroya olan ilgi ve tutkularını anlayabilmek ve gerçekten sanat dünyasında yer edinmek isteyen öğrencilere kontenjan vermek istiyor.

Bu noktada Sinema Akademi olarak konservatuara hazırlık kursu programlarımızda yalnızca oyunculuk becerilerinize odaklanmadığımızı, aynı zamanda workshoplar, uygulamalı sahne çalışmaları ve yılsonu etkinlikleri ile öğrencilerimizin sahne deneyimi kazanmalarını da önemsediğimizi vurgulamak isteriz. Daha yolun başındayken kendine güvenen, deneyimli ve altyapısı sağlam bir oyunculuk bölümü öğrenci adayı olmak istiyorsanız eğitim danışmanlarımızla görüşün, sizin için en doğru programı birlikte hazırlayalım…

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40