Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Konservatuar Hazırlık Kursları Tiyatro - Eğitimler ve Avantajları

Konservatuara Girmek İçin Hazırlanmaya Başlayın!

Eğer tiyatro kariyerinize akademik bir eğitimle başlamak istiyorsanız üniversite sınavlarının dışında konservatuar sınavına girerek başarılı olmanız gerekiyor. Buna karşılık konservatuara giriş sınavlarının belli oranda bilgi ve birikim gerektirdiğini hemen vurgulayalım. Dolayısıyla tiyatro hakkında temel bilgilere sahip değilseniz konservatuara giriş sınavını geçmeniz son derece zor olabilir.

Ancak hemen endişelenmeyin! Konservatuar hazırlık kursları tiyatro bölümü için ihtiyacınız olan becerileri kazanımlarınız arasına eklemeniz için size fırsat sunuyor. Üstelik yalnızca konservatuara giriş değil, tiyatro eğitiminiz boyunca da konservatuar tiyatro hazırlık kursları sayesinde edindiğiniz bilgiler işinize yarayacaktır.

İşte konservatuar hazırlık kursları tiyatro eğitim programında verilen dersler:

Konservatuar Hazırlık Kursları Tiyatro Eğitim Programı

Konservatuara giriş sınavlarında adaylardan elbette profesyonel bir düzeyde olmasa da çeşitli becerileri belli düzeylerde göstermesi beklenir. Bu doğrultuda konservatuar hazırlık kursları tiyatro bölümü adaylarının temel oyunculuk becerilerini kazanması için birçok farklı ders içerir. Gelin bu derslere birlikte bakalım.

  • Nefes ve Ses Egzersizleri

Konservatuara giriş sınavında adayın ses kullanımına büyük önem verilir. Etkili ve doğru ses kullanımı için en önemli noktalardan biri ise nefes kontrolüdür. Bu nedenle konservatuar hazırlık kursları tiyatro bölümüne girmeyi hedefleyen adaylara doğru soluk alma, uzun cümlelerde nefes çalışmaları, ses organlarını tanıma gibi konu başlıklarında eğitimler sunar.

  • Diksiyon

Doğru diksiyon, konservatuar tiyatro hazırlık kursu programlarının en önemli başlıklarından biridir. Kolaydan zora farklı metinler üzerinden yapılacak diksiyon çalışmalarıyla adayın telaffuz, tonlama ve etkili konuşma gibi özelliklerinin geliştirilmesi amaçlanır.

  • Beden Dili

Elbette profesyonel bir oyuncu düzeyinde olmasa da konservatuar öğrencisi olmak isteyen adayların beden dili kullanımında başarılı olması beklenir. Konservatuara hazırlık tiyatro eğitimi programlarında bu nedenle beden uzuvları üzerine yapılan çalışmalar ve topluluk önünde beden dili kontrolüne yönelik teorik ve pratik dersler büyük yer tutar.

  • Monolog ve Diyalog Çalışmaları

Konservatuar sınavlarında genellikle öğrencilerden diyalogun bir tarafını canlandırması ya da bir monologu yorumlaması beklenir. Konservatuar hazırlık kursu tiyatro bölümü programlarında bu nedenle üzerinde durulan en önemli konulardan biri monolog ve diyalog çalışmalarıdır. Yerli ve yabancı tiyatro oyunlarından çeşitli monolog ve diyalog örnekleriyle adayların hem eserleri tanıması hem de oyunculuk becerilerini geliştirmesi sağlanır.

  • Role Girme Egzersizleri

Konservatuara hazırlık tiyatro kursu programlarında sahne üzerinde yapılacak role girme egzersizleri de son derece önemlidir. Seyirci karşısında duyacağınız heyecanı jüri karşısında duyacağınız heyecana benzetmek muhtemelen yanlış olmayacaktır. Bu noktada sahne üzerinde yapılacak role girme egzersizleri sahne deneyimi kazanmanızı sağlarken aynı zamanda konservatuara giriş için de sizi hazırlar.

  • Tiyatro Sanatı Hakkında Teorik Bilgi

Elbette konservatuar tiyatro hazırlık kursu programlarının birkaç dersi de teorik bilgiye ayrılmalıdır. Gerçi uygulamalı eğitimler sırasında da teorik bilgileri sürekli kursiyerlere hatırlatmak ve bu sayede güncel kalmalarını sağlamak gerekir. Ancak bu bilgilerin sistematik bir şekilde ele almak, adayın konservatuara giriş sınavında karşılaşabileceği sorulara daha kolay yanıt vermesine yardımcı olacaktır.

Konservatuara Hazırlık Kursları Tiyatro Bölümü Adaylarına Neler Katar?

Konservatuar sınavlarına yoğun bir şekilde çalışırken bir yandan sınavın zorluğu hakkında endişe duyabilirsiniz. Ancak konservatuara hazırlık kursları ile giriş sınavında karşınıza çıkabilecek birçok zorluğa karşı hazırlanmış olacaksınız. Konservatuara hazırlık kursları tiyatro bölümü adaylarına neler katar diye merak ediyorsanız şunları sıralayabiliriz:

  • Bedensel farkındalığınızı artırarak iletişim sırasında beden dilinizi çok daha etkili bir şekilde kullanmanıza yardımcı olur.
  • Etkili bir iletişimin anahtarı dilin doğru kullanımıdır. Konservatuar hazırlık kursları tiyatro eğitimleri Türkçeyi akıcı ve etkili konuşmanız son derece yararlıdır.
  • Jüri karşısındaki heyecanınızı yenerek gerçek performansınızı ortaya koyabilmek için konservatuara hazırlık kursları tiyatro programlarından yararlanabilirsiniz.
  • Tiyatro sanatı hakkında teorik bilgilerinizi geliştirerek konservatuara giriş sınavında gelecek soruları yanıtlayabilirsiniz.
  • Rol yapma, doğaçlama, monolog, diyalog ve tirad gibi temel oyunculuk becerilerini kazanımlarınız arasına ekleyebilir, konservatuara giriş sınavında karşınızdaki jüriyi performansınızla şaşırtabilirsiniz.
  • Sınav sırasında sorulara yanıt verirken ya da performans gösterirken özgüvenli bir duruş gösterebilmeniz için konservatuar hazırlık kursları son derece yararlı olabilir.
  • Konservatuara hazırlık kursları tiyatro İstanbul gibi kalabalık ve çok fazla adayın olduğu şehirler söz konusu olduğunda rakiplerinizin önüne geçmeniz için önemli bir fırsat sunar.

Konservatuara giriş sınavları her ne kadar zor olsa da eğer tiyatroya gerçekten tutkunsanız aşılamayacak bir zorluk olmadığını unutmamalısınız. Konservatuar tiyatro hazırlık kursları ile kısa sürede eksiklerinizi kapatabilir, sınavı başarıyla geçerek akademik tiyatro eğitiminize başlayabilirsiniz.

Konservatuara Hazırlık Tiyatro Kurslarımıza Göz Atın!

Sinema Akademi ailesi olarak sunduğumuz uygulamalı konservatuara hazırlık eğitimi ile sizleri hem pratik hem de teorik olarak giriş sınavları için kusursuz bir biçimde hazırlıyor, konservatuarda alacağınız tiyatro eğitiminin temellerini atıyoruz.

Eğer konservatuara hazırlık kurslarımız hakkında bilgi sahibi olmak ve bir tiyatrocu adayı olarak geleceğiniz konusunda deneyimli tiyatro eğitmenlerimizden görüş almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

[widget-139]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40