Sinema Akademi

MEB'e bağlı ruhsatlı bir eğitim kurumudur.

Kısa Film Yönetmeni Nasıl Olunur?

Kısa Film Yönetmeni Olmak İçin Ne Gerekir?

Uzun metrajlı film kriterlerini karşılayacak uzunlukta olmayan filmlere kısa film denilmektedir. Kısa filmin tanımı üzerine evrensel bir uzlaşma bulunmamaktadır. Bir kısa film uzunluğu, jenerik dahil 40 dakikayı aşmamalıdır.

Kısa film yönetmenliği yapmak için bu kritere uyum sağlanması gerekir. Kısa film yönetmeni, senaryonun sahneye aktarılmasına öncülük eden kişidir. Bu meslek, birçok detayı aynı anda yönetebilmeyi gerektirir. Peki kısa film yönetmeni nasıl olunur, kısa film yönetmeni olmak için ne gerekir? Bu soruların cevaplarını birlikte inceleyelim.

1- Bol bol kısa film izleyin, kısa film festivallerini takip edin.

Kısa film yönetmeni nasıl olunur diyenler için önerimiz sektörü yakından takip etmeniz olacaktır. Kısa film yönetmeni olmak istiyorsanız bol bol kısa film izlemelisiniz. Kısa film festivallerine katılım sağlayan filmleri izledikçe farklı bakış açıları kazanacaksınız. Kısa film yönetmeni olmak için ne gerekir diyorsanız, bol bol kısa film izlemenizi tavsiye ederiz.

2-Eğitim alarak kendinizi kısa film yönetmenliği alanında geliştirin.

Kısa film yönetmeni olmak için ne gerekir diyorsanız, yönetmenlikle ilgili eğitim alabilirsiniz. Üniversitelerin iletişim fakülteleri, radyo, sinema ve televizyon ya da film tasarımı bölümlerinden birini tercih edebilirsiniz. Fakat kısa film yönetmeni olmak için mutlaka üniversitede bu alanlardan mezun olmanız gerekmez. Dilerseniz MEB onaylı eğitim veren kurslara katılarak kendinizi film yönetmenliği konusunda geliştirebilirsiniz.

3- Kendi kısa filmlerinizi çekin.

Kısa film yönetmeni olmak için ne gerekir diye soruyorsanız kısa videolar çekmenizi öneririz. Henüz eğitim aşamasında olsanız bile çekeceğiniz ufak videolar gelişiminize katkı sağlayacaktır. Kameranız olmasa bile cep telefonunuzu bu iş için kullanabilirsiniz. Kendi çektiğiniz videolarla gelişiminize katkı sağlamak, kısa film yönetmeni nasıl olunur sorunuza bir cevap olacaktır.

4- Staj yaparak sektöre ilk adımı atın.

Kısa film yönetmenliği, gözlem yapmanızı gerektiren bir meslektir. Bu sebeple yapım şirketlerine ya da ajanslara staj başvurusu yapabilirsiniz. Bu şekilde hem set ortamını, hem kısa film yönetmenlerinin çalışma şartlarını gözlemleme imkanı yakalarsınız. Sektörde çalışarak gözlem yapmak, kısa film yönetmeni nasıl olunur sorusunun cevaplarından biridir.

5-Kendinizi farklı alanlarda geliştirin.

Kendinizi farklı alanlarda geliştirmek, kısa film yönetmeni olmak için ne gerekir sorusunun bir başka cevabıdır. Kısa filmi yönetmeni nasıl olunur sorusuna verilecek tek yanıt yönetmenlik hakkında bilgi sahibi olmakla, değildir. Kendinizi kamera, ışık, lens, çekim açısı gibi teknik konularda geliştirin. Ne kadar teorik bilgiye sahip olursanız kendinizi set ortamında o kadar net bir şekilde ifade edersiniz.

6-Uzun çalışma saatlerine hazırlıklı olun.

Kısa film uzunluğu maksimum 40 dakika olsa da çekim süreleri asla bu kadar kısa olmayacaktır. Elbette istekli ve sabırlı olmanız, kısa film yönetmeni olmak için ne gerekir sorusunun cevaplarından biridir. Uzun saatler çalışmaya kendinizi fiziksel ve psikolojik olarak hazırlayın. Kısa film yönetmenliği için bir ekibi yönetmeniz, oyuncularla iyi bir iletişim kurabilmeniz ve sorumluluk almanız gerekecektir.

Kısa Film Yönetmeni Olmak İçin Eğitim Alın, Kendinizi Geliştirin!

Kısa film yönetmeni nasıl olunur diyorsanız çok çalışmanızı ve kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederiz. Kısa film yönetmeni olarak filmin en doğru açılardan çekilmesini ve senaryonun en iyi şekilde ekrana aktarılmasını sağlamak durumundasınız.

Kısa film yönetmeni olmak için, senaryoyu önce zihninizde canlandırmaya film akışını buna göre oluşturmaya çalışın. En uygun oyuncuları seçmek için araştırmalar yapın. Ayrıca sahnelerin geçeceği mekânları belirlemek de kısa film yönetmeninin işidir. Kısa film yönetmeni olmak için oyuncu ve film sektöründe çalışan çevrenizi genişletmek size büyük avantaj sağlayacaktır.

[widget-148]

Benzer Yazılar

Bu yazıya benzer içerik bulunamadı.

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 40